Btw-nummer aanvragen Polen

 • Pools btw-identificatienummer
 • Btw-aangiften
 • Direct contact met de Poolse belastingdienst
 • Hulp en advies bij vragen vanuit de Poolse belastingdienst
 • Overzichtelijk dashboard met omzetstromen
Trustpilot

Bekijk onze reviews op Trustpilot

Waarom Amazonsellers?

Aanvraag zo snel mogelijk de deur uit
✅ Eerlijke en transparante prijs
Begeleiding voor, tijdens en na de aanvraag
Jarenlange e-commerce ervaring

Alles over het Poolse Btw-nummer

Polen heeft de laatste jaren een flinke groei doorgemaakt in BBP. Met jaarlijkse stijgingen van 4,5% is het één van de snelst groeiende economiën van Europa. De coronapandemie heeft een flinke klap gegeven, maar de verwachting (OESO) is dat de groei na de crisis weer sterk zal doorzetten. Amazon heeft sinds 2014 in Polen 10 warehouses geopend voor opslag en verzending van producten naar Europese (met name Duitse) klanten. Om verschillende redenen kan het zijn dat je een Pools btw-nummer nodig hebt. We nemen je graag mee wat dit gaat betekenen en welke zaken je in gang moet zetten.

In Polen gelden de volgende btw-tarieven:

 • 5%: laag tarief (Fruit, noten, boeken, tijdschriften etc.)
 • 8%: laag tarief (Mosterd en verschillende kruiden)
 • 23%: hoog tarief (voor alle overige producten en diensten)

Wanneer heb ik als ondernemer een Pools Btw-nummer nodig?

Je hebt een btw-nummer nodig in Polen als je aan één van de volgende drie zaken voldoet:

1. Je overschrijdt de drempel voor lange afstandsverkopen van € 10.000,- per jaar bij verkopen aan Poolse klanten (bijv. via amazon.pl) en maakt geen gebruik van de OSS.
2. Je maakt gebruik van Amazon FBA (amazon.pl) of je hebt je voorraad bij een andere partij in Polen liggen
3. Je maakt gebruik van Pan-european FBA. Dit houdt in dat Amazon je voorraad mag verplaatsen naar het gunstige warehouse voor de klant. In de praktijk komt daarmee direct je voorraad voor Duitse klanten in Polen terecht. Je verkoopt daarmee dus aan Duitse klanten vanuit Polen.

Lange afstandsdrempels

Stel je verkoopt en verzend vanuit Nederland je producten naar klanten in een ander land. Voor ieder Europees land zijn lange afstandsdrempels vastgesteld. Dit houdt dat je in ieder Europees land vanaf een bepaald bedrag btw moet gaan betalen over je verkochte producten in dat land. Voor Polen geldt dat vanaf € 10.000,- verkopen per jaar je btw moet afdragen aan de Poolse belastingdienst.

Amazon FBA

Als je gebruik maakt van Amazon FBA, verkoop je praktisch vanuit Polen. Je voorraad ligt in Polen en wordt vanuit daar door Amazon naar de klant verzonden. Om die reden ben je verplicht om ook in Polen btw af te dragen. Hier lees je meer over Amazon FBA en btw.

Ter info: het standaard hoog btw-tarief in Polen is 23%.

Zodra je aan één van bovenstaande voorwaarden voldoet, dien je jezelf te registreren bij de Poolse belastingdienst.

Lange afstandsverkopen vanuit Nederland

amazon fba vat btw polen poland PL

Amazon FBA vanuit Polen naar klanten in Polen (amazon.pl) en mogelijk klanten in andere Europese lidstaten zoals Duitsland.

Wat gebeurt er als ik geen Pools btw-nummer heb?

Als je geen Pools btw-nummer hebt, loop je kans op boetes. Deze kan de Poolse belastingdienst met terugwerkende kracht opleggen wanneer je voor langere tijd geen aangifte in Polen hebt gedaan over je omzet naar klanten uit Polen. Daarnaast kan Amazon je listing in Polen blokkeren.

Ben ik na mijn registratie klaar om verder te ondernemen?

Niet helemaal. Zodra je jezelf registreert bij de Poolse belastingdienst, ben je btw-plichtig. In Polen moet je maandelijks btw aangeven. Als Nederlander mag je zelf geen aangifte doen in Polen, dus kun je dit laten doen door een belastingadviseur.

Heb ik een fiscaal vertegenwoordiger nodig in Polen?

Ondernemingen die gevestigd zijn in de EU en zich willen registreren in Polen, zijn verplicht om een fiscaal vertegenwoordiger in Polen aan te stellen. Je kunt dus niet zelf de btw-registratie en belastingaangifte doen in Polen.

Als je geen fiscaal vertegenwoordiger aanwijst in Polen dan wordt dit met zware sancties bestraft door de Poolse belastingdienst. Wij kunnen je een fiscaal vertegenwoordiger in Polen bieden, een btw-nummer registeren en je btw-aangiften doen.

Jungle Scout

Helpen jullie ook met het aanvragen van een los Pools btw-nummer?

Omdat je als Nederlander een fiscaal vertegenwoordiger nodig hebt in Polen, heb je weinig aan alleen een Pools btw-nummer. We faciliteren dan ook geen losse aanvraag van een Pools btw-nummer.

Waarom zou ik via jullie de Poolse btw-registratie en aangiften laten doen?

Zo goed als alle ondernemers die wij spreken vinden het belangrijk om zich te kunnen focussen op de kern van hun onderneming. Over het algemeen hoort hier het aanvragen van btw-nummers en het doen van btw-aangiften niet bij. Vaak horen wij dat er veel onduidelijkheid is over wat nodig is bij de aanvraag en kost het zelf uitzoeken hiervan veel meer tijd en geld dan dat het oplevert. En dan is alle communicatie ook nog in het Pools. 

Wij helpen je om de aanvraag zorgeloos in te dienen bij de Poolse belastingdienst, of je nu gaat verkopen via Amazon of een andere bedrijfssituatie hebt. Daarnaast dienen we als contactpersoon in het geval van vragen en verzorgen we de btw-aangiften.

jochem van heek

Wat is er allemaal nodig voor de aanvraag van een Pools btw-nummer?

Je hebt onder andere het volgende nodig:

 • KvK-uittreksel
 • Btw-nummer uit Nederland
 • Statuten
 • Standaard persoonlijke en bedrijfsgegevens, zoals naam, adres, contactinformatie etc.

WAT ZIJN DE KOSTEN VAN JULLIE BTW-SERVICE IN POLEN?

De kosten zijn als volgt: de volledige belastingservice (incl. btw-aangiften) kost € 85,- p/m en de eenmalige btw-nummer registratie kost € 250,-.

HOE LANG DUURT HET OM EEN POOLS BTW-NUMMER AAN TE VRAGEN?

Het duurt normaal gesproken ongeveer 4 weken voordat je het btw-nummer binnen is. Helaas komt het ook wel voor dat dit langer duurt dan gewenst, in dat geval nemen we contact op met de Poolse belastingdienst om de aanvraag te versnellen.

Als startende verkoper op Amazon was ik nieuw op het gebied van E-commerce. In eerste instantie leek het belastingtechnische gedeelte een gigantische rompslomp. Toen kwam ik Amazonsellers.nl tegen. Voor mij viel het allemaal op z’n plek door door de expertise van het team die verder reikt dan alleen BTW-kennis, maar ook over E-commerce in het algemeen. Door de vlotte service en persoonlijk contact is dit zeker een aanrader.

Joe Blokland

Eigenaar, Negosie

Amazonsellers.nl heeft met veel professionaliteit ons geholpen om een Duits BTW-nummer aan te vragen voor onze Amazon business. Het team van Amazonsellers.nl reageert snel en deskundig op vragen vanuit ons bedrijf. Zoek je een bedrijf die je kan helpen met je internationale Amazon ambities? Dan zit je bij Amazonsellers.nl op het goede adres.
Mike Zwaaitaal

Eigenaar, Ziecro

FAQ

Veel gestelde vragen en antwoorden

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Vanaf wanneer heb ik een Pools btw-nummer nodig?

  Je hebt een Pools btw-nummer nodig zodra je de lange afstandsverkopen van € 35.000,- (160.000 PLN) per jaar overschrijdt, je gebruik maakt van Amazon FBA of je voorraad hebt liggen bij een andere partij in Polen. Ook heb je een Pools btw-nummer nodig als je PAN-European gaat op Amazon. Voorraad voor Duitse klanten wordt vaak in Polen opgeslagen.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is er allemaal nodig voor de aanvraag van een Pools btw-nummer?

  Je hebt onder andere het volgende nodig voor de aanvraag van een Pools btw-nummer:

  • KvK-uittreksel
  • Btw-nummer uit Nederland
  • Statuten
  • Standaard persoonlijke en bedrijfsgegevens, zoals naam, adres, contactinformatie etc.
 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Kan ik zelf aangifte doen in Polen?

  Helaas is dit niet mogelijk. Het is verplicht in Polen om een fiscaal vertegenwoordiger aan te stellen. Je kunt dus niet zelf de btw-registratie en belastingaangifte doen in Polen.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Hoe lang duurt het voordat het Poolse btw-nummer binnen is?

  Een Poolse btw-registratie komt over het algemeen na vier weken binnen.

altijd bereikbaar

Via de mail krijg je binnen 24 uur reactie op al je vragen met betrekking tot onze diensten 
isar rietman

✆ CONTACT OP ELKE MANIER

Laat ons je vrijblijvend terugbellen om samen te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen.

  Plan hier je belafspraak in

✆  +31658782807