Amazon Road Map

Dit zijn de stappen die nodig zijn om een succesvol Private Label op de markt te brengen en vervolgens te verkopen via Amazon.

Het zullen er misschien veel lijken, maar met de juiste focus en inzet lukt het je zeker om er te komen.

Om dit inzichtelijk te maken hebben we het helemaal uitgetekend.

Ieder station op de weg naar succes op Amazon bespreken we en deze pagina is jouw kaart om het overzicht te bewaren.
Doe er je voordeel mee!

Amazon Road Map
Product zoeken Markt analyse Product sourcing Leveranciers Vinden van een leverancier & inspectie Internationaal Bankieren Communicatie & Samples Contracten Product design Compliance & barcodes Soorten vervoer & FOB Logistiek Freight forwarder Import Amazon warehouses Opzetten account Seller Central Seller Central Product listing Marketing Klantenservice PPC & Foto's Account health Keywords Reviews E-mail follow-up Bonus Bonus2

Product zoeken

Product zoeken doe je hier

Markt analyse

Product sourcing

Leveranciers

Vinden van een leverancier & inspectie

Het vinden van de juiste leverancier die jouw product kan fabriceren brengt ons in een uitstapje naar websites als Alibaba.

Omdat je zeker wilt zijn van de kwaliteit die de fabriek zegt te bieden, zul je sowieso samples moeten bestellen. Daarnaast is een plaatselijke inspectie van groot belang!

Internationaal Bankieren

Amazon, leveranciers, vervoerders en met nog veel meer internationale partijen zul je in zee gaan. Maar wat zijn nu de goedkope, snelle en veilige oplossingen voor internationaal bankieren?

Houd er rekening mee dat je die verschillende valuta ook in je boekhouding moet verwerken. Denk dus in een vroeg stadium al na over de inrichting hiervan en of je het uitbesteedt.

Communicatie & Samples

Snel en duidelijk communiceren met leveranciers is vaak een grotere uitdaging dat je zou willen. Daarom hebben we meerdere goeie tips en een voorbeeld mail voor je opgesteld.

Vergeet vervolgens niet om eerst een sample te bestellen!

Contracten

Product design

koopervaring

Het design van je product is ontzettend belangrijk omdat je hiermee een deel van je Unique Selling Point kunt creëren. Denk ook na over je verpakking. Wat voor ervaring wil je je klant meegeven?

Compliance & barcodes

checklist china

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van wet- en regelgeving. Weet dus waarmee je rekening moet houden qua import en heffingen. Dit betekent bijvoorbeeld ook dat je duidelijke waslabels (indien nodig) zult moeten toevoegen aan je product. Daarnaast dient ieder product te zijn voorzien van een barcode.

Sinds 2019 is het in verschillende Europese marketplaces verplicht om een BTW-nummer te hebben van dat land. Zonder BTW-nummer wordt je niet toegelaten om gebruik te maken van Amazon FBA.

Soorten vervoer & FOB

Welke soorten vervoer zijn interessant om jouw product naar een Amazon warehouse te krijgen en wat is het verschil tussen FOB, FCA en EXW?

Logistiek

Freight forwarder

import amazon fba

Je kunt alles omtrent vervoer zelf regelen, maar het kan je ook heel veel tijd en energie schelen om het uit te besteden.

Import

Amazon warehouses

Het handigst is om je producten direct vanuit de fabriek naar een Amazon warehouse te verschepen. Amazon gaat je vracht echter pas verwerken als je van te voren een shipment klaarzet in Seller Central. Vervolgens kun je zelf je voorraad beheer managen via Inventory Management.

Opzetten account Seller Central

Seller Central

Product listing

Marketing

Klantenservice

PPC & Foto's

productfoto amazon listing

Met Pay-Per-Click (PPC) krijg je je product gemakkelijk op pagina 1 op Amazon. Maar hoe zorg je ervoor dat klanten je product ook daadwerkelijk aantrekkelijk vinden?

Account health

Keywords

Het gebruiken van de juiste keywords is essentieel om je product goed vindbaar te maken. Daarnaast kan het handig zijn om tijdens je marktonderzoek te bekijken op welke keywords veel gezocht wordt. Handige tools hiervoor zijn AmaKeywordGenerator en Mangools.

Reviews

E-mail follow-up

Bonus

Bonus2