Btw-nummer aanvragen Zweden

 • Zweeds btw-identificatienummer
 • Btw-aangiften
 • Direct contact met de Zweedse belastingdienst
 • Hulp en advies bij vragen vanuit de Zweedse belastingdienst
 • Overzichtelijk dashboard met omzetstromen
Trustpilot

Bekijk onze reviews op Trustpilot

Waarom Amazonsellers?

Aanvraag zo snel mogelijk de deur uit
✅ Eerlijke en transparante prijs
Begeleiding voor, tijdens en na de aanvraag
Jarenlange e-commerce ervaring

Alles over het Zweedse Btw-nummer

Verkopen in Zweden biedt kansen. Zweden hoort met zijn ruim 10 miljoen inwoners (2021) tot de meest welvarende en innovatieve landen ter wereld. Het land heeft een open economie die sterk afhankelijk is van export en import (bron: RVO).

Recentelijk heeft ook Amazon haar deuren opgezet naar Zweden. Hierdoor is het mogelijk te gaan verkopen op Amazon Zweden. Ben je van plan om in Zweden te gaan ondernemen op Amazon dan heb je waarschijnlijk een btw-nummer nodig. Op deze pagina leggen we je uit wanneer je een Zweeds btw-nummer nodig hebt en hoe je hieraan komt. Maak je gebruik van Amazon FBA Pan-European dan is op dit moment een Zweeds btw-nummer nog niet verplicht. De benaming voor btw in Zweden is MOMS (of ook wel Mervärdesskatt genoemd).

In Zweden gelden de volgende btw-tarieven:

 • 6%: sportwedstrijden, musea en openbaar vervoer
 • 12%: voedsel, medicijnen, hotelovernachtingen etc.
 • 25%: standaardtarief voor alle overige producten en diensten
  (meest waarschijnlijke voor de verkoper op Amazon)

Wanneer heb ik als ondernemer een Zweeds Btw-nummer nodig?

Als je wilt verkopen aan Zweedse klanten via je eigen webshop of Amazon kun je om twee redenen een btw-nummer nodig hebben:

1. Je overschrijdt de drempel voor lange afstandsverkopen van € 10.000,- per jaar voor leveringen aan Zweedse particulieren en je maakt geen gebruik van de OSS.
2. Je voorraad ligt in Zweden en wordt vanuit daar naar de klant verstuurd, zoals bij Amazon FBA.
3. Je maakt gebruik van Pan-European FBA. Dit houdt in dat Amazon je voorraad mag verplaatsen naar het gunstige warehouse voor de klant. Dat kan dus betekenen dat je voorraad naar Zweden wordt verstuurd door Amazon, ook als je niet direct verkoopt aan Zweedse klanten. Op dit moment (februari 2021) is dit nog niet het geval en zit Zweden nog niet in het Pan-European programma van Amazon. Uiteraard kan dit in de nabije toekomst zo maar veranderen!

Lange afstandsdrempels

Stel je verkoopt en verzend vanuit Nederland je producten naar klanten in een ander land. Voor ieder Europees land zijn lange afstandsdrempels vastgesteld. Dit houdt dat je in ieder Europees land vanaf een bepaald bedrag btw moet gaan betalen over je verkochte producten in dat land. Voor Zweden geldt dat vanaf € 10.000,- verkopen per jaar je btw moet afdragen aan de Zweedse belastingdienst (Skatteverket). In het eerste jaar dat je de drempel overschrijdt betaal je Zweedse btw over alle omzet boven de drempel van € 10.000,-. De daaropvolgende jaren betaal je btw over alle omzet. Dit kun je doen via de OSS of door direct in Zweden aangifte te doen.

Amazon FBA en Pan-european FBA

Maak je gebruik van Amazon FBA dan ligt je voorraad in Zweden. Dat betekent dus dat je aan Zweedse klanten verkoopt vanuit Zweden. Ook als je aan klanten in bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk of Nederland verkoopt, verkoop je vanuit Zweden. Daarmee ben je btw-plichting in Zweden. Wanneer je gebruik maakt van Pan-european FBA kan Amazon er op ieder moment voor kiezen om je voorraad in Zweden te leggen. Ook als je niet verkoopt aan Zweedse klanten! 

Zodra je aan één van bovenstaande voorwaarden voldoet, dien je jezelf te registreren bij de belastingdienst in Zweden.

Lange afstandsverkopen vanuit Nederland

amazon fba vat btw zweden sweden SE

Voorraad in Zweden (Sweden) en verkoop vanuit daar naar Zweedse klanten en klanten in andere Europese lidstaten.

Wat gebeurt er als ik geen Zweeds btw-nummer heb?

Als je geen Zweeds btw-nummer hebt, loop je kans op boetes. Deze kan de Zweedse belastingdienst met terugwerkende kracht opleggen wanneer je voor langere tijd geen aangifte in Zweden hebt gedaan over je omzet naar klanten uit Zweden.  

Ben ik na mijn registratie klaar om verder te ondernemen?

Niet helemaal. Zodra je jezelf registreert bij de Zweedse belastingdienst, ben je btw-plichtig. Dit houdt in dat je btw-aangifte moet gaan doen in Tsjechië. Jij, of je belastingadviseur, doet elk kwartaal aangifte. Er hoeft geen jaaraangifte gedaan te worden.

Heb ik een fiscaal vertegenwoordiger nodig in Zweden?

Ondernemingen die gevestigd zijn in de EU en zich willen registreren in Zweden, worden niet verplicht gesteld een fiscaal vertegenwoordiger in Zweden aan te stellen. Je kunt dus zelf de btw-registratie en belastingaangifte doen in Zweden.

Echter, vanwege de complexe belastingregels is het nuttig om een btw-specialist aan te stellen die voor jou fungeert als fiscaal vertegenwoordiger en de formaliteiten vervult voor de btw-registratie, ICP-opgaven en de belastingaangiften. Wij kunnen deze zorgen voor je wegnemen.

Jungle Scout

Helpen jullie ook met het aanvragen van een los Zweeds btw-nummer?

Op dit moment faciliteren we nog geen losse aanvraag van een Zweeds btw-nummer.

Waarom zou ik via jullie de Zweedse btw-registratie en aangiften laten doen?

Zo goed als alle ondernemers die wij spreken vinden het belangrijk om zich te kunnen focussen op de kern van hun onderneming. Over het algemeen hoort hier het aanvragen van btw-nummers en het doen van btw-aangiften niet bij. Vaak horen wij dat er veel onduidelijkheid is over wat nodig is bij de aanvraag en kost het zelf uitzoeken hiervan veel meer tijd en geld dan dat het oplevert.

Wij helpen je om de aanvraag zorgeloos in te dienen bij de Zweedse belastingdienst, of je nu gaat verkopen via Amazon of een andere bedrijfssituatie hebt. Daarnaast dienen we als contactpersoon in het geval van vragen en verzorgen we de btw-aangiften.

jochem van heek

Wat is er allemaal nodig voor de aanvraag van een Zweeds btw-nummer?

Je hebt onder andere het volgende nodig:

 • KvK-uittreksel
 • Btw-nummer uit Nederland
 • Standaard persoonlijke en bedrijfsgegevens, zoals naam, adres, contactinformatie etc.
 • Paspoort

Wat zijn de kosten van jullie btw-service in Zweden?

De kosten zijn als volgt: de volledige belastingservice (incl. btw-aangiften) kost €52,50 p/m en de eenmalige btw-nummer registratie kost € 250,-.

HOE LANG DUURT HET OM EEN ZWEEDS BTW-NUMMER AAN TE VRAGEN?

Het duurt normaal gesproken ongeveer 4-6 weken voordat je het btw-nummer binnen is. Helaas komt het ook wel voor dat dit langer duurt dan gewenst, in dat geval nemen we contact op met de Zweedse belastingdienst om de aanvraag te versnellen.

Als startende verkoper op Amazon was ik nieuw op het gebied van E-commerce. In eerste instantie leek het belastingtechnische gedeelte een gigantische rompslomp. Toen kwam ik Amazonsellers.nl tegen. Voor mij viel het allemaal op z’n plek door door de expertise van het team die verder reikt dan alleen BTW-kennis, maar ook over E-commerce in het algemeen. Door de vlotte service en persoonlijk contact is dit zeker een aanrader.

Joe Blokland

Eigenaar, Negosie

Amazonsellers.nl heeft met veel professionaliteit ons geholpen om een Duits BTW-nummer aan te vragen voor onze Amazon business. Het team van Amazonsellers.nl reageert snel en deskundig op vragen vanuit ons bedrijf. Zoek je een bedrijf die je kan helpen met je internationale Amazon ambities? Dan zit je bij Amazonsellers.nl op het goede adres.
Mike Zwaaitaal

Eigenaar, Ziecro

altijd bereikbaar

Via de mail krijg je binnen 24 uur reactie op al je vragen met betrekking tot onze diensten 
isar rietman

✆ CONTACT OP ELKE MANIER

Laat ons je vrijblijvend terugbellen om samen te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen.

  Plan hier je belafspraak in

✆  +31658782807