Btw-nummer aanvragen België

 • Belgisch btw-identificatienummer
 • Btw-aangiften
 • Direct contact met de Belgische belastingdienst
 • Hulp en advies bij vragen vanuit de Belgische belastingdienst
 • Overzichtelijk dashboard met omzetstromen
Trustpilot

Bekijk onze reviews op Trustpilot

Waarom Amazonsellers?

Aanvraag zo snel mogelijk de deur uit
✅ Eerlijke en transparante prijs
Begeleiding voor, tijdens en na de aanvraag
Jarenlange e-commerce ervaring

Alles over het Belgische btw-nummer

Een btw-nummer in België kun je om verschillende redenen nodig hebben voor je bedrijf. De voornaamste reden is dat je voor meer dan € 35.000 euro levert aan Belgische klanten. Lever je alleen aan Belgische bedrijven, dan is de kans groot dat er geen btw-nummer aan je bedrijf wordt toegekend. In België moet je namelijk leveren aan particulieren om in aanmerking te komen voor een btw-nummer.

In België gelden de volgende btw-tarieven:

 • 6%: voedingsproducten, medicijnen, boeken, water, transport, etc.
 • 12%: sociale woningbouw, catering, margarine, etc.
 • 21%: standaardtarief voor alle overige producten en diensten

Wanneer heb ik als ondernemer een Belgisch Btw-nummer nodig?

Als je wilt verkopen aan Belgische particulieren via je eigen webshop of bol.com kun je om drie redenen een btw-nummer nodig hebben:

1. Je overschrijdt de drempel voor lange afstandsverkopen van € 10.000,- per jaar voor leveringen aan Belgische particulieren en maakt geen gebruik van de OSS.
2. Je voorraad ligt in België en wordt vanuit daar naar de klant verstuurd.
3. Je verkoopt één van de volgende type goederen of diensten: accijnsgoederen (drank, sigaretten, etc.), goederen die onder de margeregeling vallen (gebruikte en tweedehands goederen incl. kunst en antiek), vervoersmiddelen of installatieleveringen.

Lange afstandsdrempels

Stel je verkoopt en verzend vanuit Nederland je producten naar klanten in een ander land. Voor ieder Europees land zijn lange afstandsdrempels vastgesteld. Dit houdt dat je in ieder Europees land vanaf een bepaald bedrag btw moet gaan betalen over je verkochte producten in dat land. Voor België geldt dat vanaf € 10.000,- verkopen per jaar je btw moet afdragen aan de Belgische belastingdienst. In het eerste jaar dat je de drempel overschrijdt betaal je Belgische btw over alle omzet boven de drempel van € 10.000. De daaropvolgende jaren betaal je btw over alle omzet.

Bol.com

Maak je gebruik van Logistiek via Bol.com dan ligt je voorraad vooralsnog (september, 2020) in Nederland en heb je dus pas een btw-nummer nodig wanneer je verkopen naar België de drempel van € 10.000 overschrijden. Hier lees je meer over verkopen in België via Bol.com.

Zodra je aan één van bovenstaande voorwaarden voldoet, dien je jezelf te registreren bij de belastingdienst in België of je te registreren voor de OSS.

Lange afstandsverkopen vanuit Nederland

amazon fba vat btw belgie belgium BE

Voorraad in België en verkoop vanuit daar naar Belgische klanten en mogelijk klanten in andere Europese lidstaten.

Wat gebeurt er als ik geen Belgisch btw-nummer heb?

Als je geen Belgisch btw-nummer hebt, loop je kans op boetes. Deze kan de Belgische belastingdienst met terugwerkende kracht opleggen wanneer je voor langere tijd geen aangifte in België hebt gedaan over je omzet naar klanten uit België.  

Ben ik na mijn registratie klaar om verder te ondernemen?

Niet helemaal. Zodra je jezelf registreert bij de Belgische belastingdienst, ben je btw-plichtig. Dit houdt in dat je btw-aangifte moet gaan doen in België. Jij, of je belastingadviseur, doet maandelijks aangifte. Er hoeft geen jaaraangifte gedaan te worden.

Heb ik een fiscaal vertegenwoordiger nodig in België?

Ondernemingen die gevestigd zijn in de EU en zich willen registreren in België, worden niet verplicht gesteld een fiscaal vertegenwoordiger in België aan te stellen. Je kunt dus zelf de btw-registratie en belastingaangifte doen in België.

Echter, vanwege de complexe belastingregels is het nuttig om een btw-specialist aan te stellen die voor jou fungeert als fiscaal vertegenwoordiger en de formaliteiten vervult voor de btw-registratie en de belasting- en Intrastat-aangiften. Wij kunnen deze zorgen voor je wegnemen.

Jungle Scout

Helpen jullie ook met het aanvragen van een los Belgisch btw-nummer?

Op dit moment faciliteren we nog geen losse aanvraag van een Belgisch btw-nummer.

Waarom zou ik via jullie de Belgische btw-registratie en aangiften laten doen?

Zo goed als alle ondernemers die wij spreken vinden het belangrijk om zich te kunnen focussen op de kern van hun onderneming. Over het algemeen hoort hier het aanvragen van btw-nummers en het doen van btw-aangiften niet bij. Vaak horen wij dat er veel onduidelijkheid is over wat nodig is bij de aanvraag en kost het zelf uitzoeken hiervan veel meer tijd en geld dan dat het oplevert.

Wij helpen je om de aanvraag zorgeloos in te dienen bij de Belgische belastingdienst, of je nu gaat verkopen via Bol.com of een andere bedrijfssituatie hebt. Daarnaast dienen we als contactpersoon in het geval van vragen en verzorgen we de btw-aangiften.

jochem van heek

Wat is er allemaal nodig voor de aanvraag van een Belgisch btw-nummer?

Je hebt onder andere het volgende nodig:

 • KvK-uittreksel
 • Btw-nummer uit Nederland
 • Standaard persoonlijke en bedrijfsgegevens, zoals naam, adres, contactinformatie etc.
 • Overzicht met bestellingen van Belgische klanten
 • Een Belgisch adres waar de boekhouding eventueel fysiek gecontroleerd kan worden (wij zorgen hiervoor)

WAT ZIJN DE KOSTEN Van jullie btw-service in België?

De kosten zijn als volgt: de volledige belastingservice (incl. btw-aangiften) kost € 52,50 p/m en de eenmalige btw-nummer registratie kost € 250,-.

HOE LANG DUURT HET OM EEN BELGISCH BTW-NUMMER AAN TE VRAGEN?

Het duurt normaal gesproken ongeveer 8 weken voordat je het btw-nummer binnen is. Helaas komt het ook wel voor dat dit langer duurt dan gewenst, in dat geval nemen we contact op met de Belgische belastingdienst om de aanvraag te versnellen.

Als startende verkoper op Amazon was ik nieuw op het gebied van E-commerce. In eerste instantie leek het belastingtechnische gedeelte een gigantische rompslomp. Toen kwam ik Amazonsellers.nl tegen. Voor mij viel het allemaal op z’n plek door door de expertise van het team die verder reikt dan alleen BTW-kennis, maar ook over E-commerce in het algemeen. Door de vlotte service en persoonlijk contact is dit zeker een aanrader.

Joe Blokland

Eigenaar, Negosie

Amazonsellers.nl heeft met veel professionaliteit ons geholpen om een Duits BTW-nummer aan te vragen voor onze Amazon business. Het team van Amazonsellers.nl reageert snel en deskundig op vragen vanuit ons bedrijf. Zoek je een bedrijf die je kan helpen met je internationale Amazon ambities? Dan zit je bij Amazonsellers.nl op het goede adres.
Mike Zwaaitaal

Eigenaar, Ziecro

FAQ

Veel gestelde vragen en antwoorden

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Vanaf wanneer heb ik een Belgisch btw-nummer nodig?

  Je hebt een Belgisch btw-nummer nodig als je drempel voor lange afstandsverkopen van € 35.000,- overschrijdt of als je voorraad hebt liggen in België.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Welke gegevens moet ik aanleveren voor de registratie van een Belgisch btw-nummer?

  Je hebt onder andere de volgende gegevens nodig:

  • KvK-uittreksel
  • Btw-nummer uit Nederland
  • Standaard persoonlijke en bedrijfsgegevens, zoals naam, adres, contactinformatie etc.
  • Overzicht met bestellingen van Belgische klanten
 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Ik verkoop via Bol.com, heb ik een Belgisch btw-nummer nodig?

  Maak je gebruik van Logistiek via Bol.com dan ligt je voorraad vooralsnog (september, 2020) in Nederland en heb je dus pas een btw-nummer nodig wanneer je verkopen naar België de afstandsdrempel van € 35.000 overschrijden.

altijd bereikbaar

Via de mail krijg je binnen 24 uur reactie op al je vragen met betrekking tot onze diensten 
isar rietman

✆ CONTACT OP ELKE MANIER

Laat ons je vrijblijvend terugbellen om samen te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen.

  Plan hier je belafspraak in

✆  +31658782807