Btw-nummer aanvragen Frankrijk

 • Frans btw-identificatienummer
 • Inclusief vertaling statuten (vereist voor aanvraag)
 • Btw-aangiften
 • Direct contact met de Franse belastingdienst
 • Hulp en advies bij vragen vanuit de Franse belastingdienst
 • Overzichtelijk dashboard met omzetstromen
Trustpilot

Bekijk onze reviews op Trustpilot

Waarom Amazonsellers?

Aanvraag zo snel mogelijk de deur uit
✅ Eerlijke en transparante prijs
Begeleiding voor, tijdens en na de aanvraag
Jarenlange e-commerce ervaring

Alles over het Franse btw-nummer

Sinds 31 januari 2020 is de Franse Anti-Fraudewet ingegaan. Een vergelijkbare wet hebben we per ingang van 1 oktober 2019 ook al gezien in Duitsland. De Franse Anti-Fraudewet gaat onder andere gelden voor mensen die verkopen op platformen als Amazon en hierbij voorraad hebben liggen in Frankrijk. Mogelijk heb jij ook een Frans btw-nummer nodig. We nemen je graag mee wat dit gaat betekenen en welke zaken je in gang moet zetten, mocht je op Amazon in Frankrijk verkopen.

In Frankrijk wordt btw ook wel TVA genoemd: Taxe sur la valeur ajoutée.

In Frankrijk gelden de volgende btw-tarieven:

 • 2,1%: uiterst laag tarief (kranten, tijdschriften en sommige medicijen)
 • 5,5%: laag tarief (hotels, water, levensmiddelen, transport, boeken)
 • 10%: laag tarief (onderhoud, verbouwing van gebouwen)
 • 20%: hoog tarief (voor alle overige producten en diensten)

Wanneer heb ik als ondernemer een Frans Btw-nummer nodig?

Als je wilt verkopen via amazon.fr kun je om twee redenen een btw-nummer nodig hebben:

1. Je overschrijdt de drempel voor lange afstandsverkopen van € 10.000,- per jaar voor verkopen aan Frans klanten (bijv. via amazon.fr) en maakt geen gebruik van de OSS.
2. Je maakt gebruik van Amazon FBA (amazon.fr) of je hebt je voorraad bij een andere partij in Frankrijk liggen. Vanuit daar verkoop je naar klanten in Frankrijk of andere landen.

Lange afstandsdrempels

Stel je verkoopt en verzend vanuit Nederland je producten naar klanten in een ander land. Voor ieder Europees land zijn lange afstandsdrempels vastgesteld. Dit houdt dat je in ieder Europees land vanaf een bepaald bedrag btw moet gaan betalen over je verkochte producten in dat land. Voor Frankrijk geldt dat vanaf € 10.000,- verkopen per jaar je btw moet afdragen aan de Franse belastingdienst.

Amazon FBA

Als je gebruik maakt van Amazon FBA, verkoop je praktisch vanuit Frankrijk. Je voorraad ligt in Frankijk en wordt vanuit daar door Amazon naar de klant verzonden. Om die reden ben je verplicht om ook in Frankrijk btw af te dragen. Hier lees je meer over Amazon FBA en btw.

Ter info: het standaard hoog btw-tarief in Frankrijk is 20%.

Zodra je aan één van bovenstaande voorwaarden voldoet, dien je jezelf te registreren bij de Franse belastingdienst.

Lange afstandsverkopen vanuit Nederland

btw nummer aanvragen amazon fba

Amazon FBA vanuit Frankrijk naar klanten in Frankrijk (amazon.fr) en mogelijk klanten in andere Europese lidstaten.

Wat gebeurt er als ik geen Frans btw-nummer heb?

Sinds 31 januari 2020 is het door Amazon verplicht gesteld om een Frans btw-nummer te hanteren. Als je geen Frans btw-nummer hebt, zal Amazon je vriendelijk verzoeken je voorraad binnen 30 dagen terug te halen. Lukt dat niet, dan wordt het vernietigd. 

Dat was begin dit jaar het risico voor veel ondernemers. Nu zal het in ieder geval niet mogelijk zijn om voorraad te verschepen en op te slaan bij Amazon in Frankrijk.

Ben ik na mijn registratie klaar om verder te ondernemen?

Niet helemaal. Zodra je jezelf registreert bij de Franse belastingdienst, ben je btw-plichtig. Dit houdt in dat je btw-aangifte moet gaan doen in Frankrijk. Jij, of je belastingadviseur, doet maandelijks aangifte. Er hoeft geen jaaraangifte gedaan te worden.

Heb ik een fiscaal vertegenwoordiger nodig in Frankrijk?

Ondernemingen die gevestigd zijn in de EU en zich willen registreren in Frankrijk, worden niet verplicht gesteld een fiscaal vertegenwoordiger in Frankrijk aan te stellen. Je kunt dus zelf de btw-registratie en belastingaangifte doen in Frankrijk.

Echter, vanwege de complexe belastingregels is het nuttig om een btw-specialist aan te stellen die voor jou fungeert als fiscaal vertegenwoordiger en de formaliteiten vervult voor de btw-registratie en de belasting- en Intrastat-aangiften. Wij kunnen deze zorgen voor je wegnemen.

Jungle Scout

Helpen jullie ook met het aanvragen van een los Frans btw-nummer?

Ja, we vragen een btw-nummer aan los van de aangiftenservice. Dit kost eenmalig € 295,- ex. btw. Bij de aanvraag moet een vertaling van de statuten worden aangeleverd in het Frans. Deze vertaling verzorgen wij zonder meerprijs

Waarom zou ik via jullie de Franse btw-registratie en aangiften laten doen?

Zo goed als alle ondernemers die wij spreken vinden het belangrijk om zich te kunnen focussen op de kern van hun onderneming. Over het algemeen hoort hier het aanvragen van btw-nummers en het doen van btw-aangiften niet bij. Vaak horen wij dat er veel onduidelijkheid is over wat nodig is bij de aanvraag en kost het zelf uitzoeken hiervan veel meer tijd en geld dan dat het oplevert. En dan is alle communicatie ook nog in het Frans. 

Wij helpen je om de aanvraag zorgeloos in te dienen bij de Franse belastingdienst, of je nu gaat verkopen via Amazon of een andere bedrijfssituatie hebt. Daarnaast dienen we als contactpersoon in het geval van vragen en verzorgen we de btw-aangiften.

jochem van heek

Wat is er allemaal nodig voor de aanvraag van een Frans btw-nummer?

Je hebt onder andere het volgende nodig:

 • KvK-uittreksel
 • Btw-nummer uit Nederland
 • Statuten
 • Standaard persoonlijke en bedrijfsgegevens, zoals naam, adres, contactinformatie etc.

Wat zijn de kosten van jullie btw-service in Frankrijk?

Een los btw-nummer aanvragen kost eenmalig € 250 inclusief vertaling van de statuten naar Frans. De maandelijkse aangiften kosten € 52,50 p/m.

Hoe lang duurt het om een Frans btw-nummer aan te vragen?

Het duurt normaal gesproken ongeveer 8-12 weken voordat je het btw-nummer binnen is. Helaas komt het ook wel voor dat dit langer duurt dan gewenst, in dat geval nemen we contact op met de Franse belastingdienst om de aanvraag te versnellen.

Als startende verkoper op Amazon was ik nieuw op het gebied van E-commerce. In eerste instantie leek het belastingtechnische gedeelte een gigantische rompslomp. Toen kwam ik Amazonsellers.nl tegen. Voor mij viel het allemaal op z’n plek door door de expertise van het team die verder reikt dan alleen BTW-kennis, maar ook over E-commerce in het algemeen. Door de vlotte service en persoonlijk contact is dit zeker een aanrader.

Joe Blokland

Eigenaar, Negosie

Amazonsellers.nl heeft met veel professionaliteit ons geholpen om een Duits BTW-nummer aan te vragen voor onze Amazon business. Het team van Amazonsellers.nl reageert snel en deskundig op vragen vanuit ons bedrijf. Zoek je een bedrijf die je kan helpen met je internationale Amazon ambities? Dan zit je bij Amazonsellers.nl op het goede adres.

Mike Kwaaitaal

Eigenaar, Ziecro

FAQ

Veel gestelde vragen en antwoorden

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Vanaf wanneer heb ik een Frans btw-nummer nodig?

  Je hebt een Frans btw-nummer nodig zodra je de lange afstandsverkopen van € 35.000,- per jaar overschrijdt, je gebruik maakt van Amazon FBA of je voorraad hebt liggen bij een andere partij in Frankrijk.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat gebeurt er als ik gebruik wil maken van Amazon FBA in Frankrijk, maar geen Frans btw-nummer heb?

  Sinds 31 januari 2020 is het door Amazon verplicht gesteld om een Frans btw-nummer te hanteren. Zonder btw-nummer zul je niet instaat zijn om je voorraad te verschepen en op te slaan bij Amazon in Frankrijk.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is er allemaal nodig voor de aanvraag van een Frans btw-nummer?

  Je hebt onder andere het volgende nodig voor de aanvraag van een Frans btw-nummer:

  • KvK-uittreksel
  • Btw-nummer uit Nederland
  • Statuten
  • Standaard persoons- en bedrijfsgegevens, zoals naam, adres, contactinformatie etc.
 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Welke nummers ontvang ik nadat de aanvraag voltooid is?

  Bij het voltooien van de aanvraag van een Frans btw-nummer ontvang je drie nummers, te weten:

  • SIREN: een uniek Frans identificatienummer wat je nodig onder andere hebt om in Frankrijk te communiceren met lokale autoriteiten.
  • SIRET: dit is het SIREN nummer aangevuld met vijf extra cijfers en is vergelijkbaar met het Nederlandse KvK-nummer.
  • TVA: dit is het daadwerkelijke Franse btw-nummer. Het nummer begint met ‘FR’, twee controlegetallen, aangevuld met het SIREN-nummer.

altijd bereikbaar

Via de mail krijg je binnen 24 uur reactie op al je vragen met betrekking tot onze diensten 
isar rietman

✆ CONTACT OP ELKE MANIER

Laat ons je vrijblijvend terugbellen om samen te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen.

  Plan hier je belafspraak in

✆  +31658782807