...

Amazon Belgie wordt binnenkort geopend. De e-commerce gigant wil ook de Belgische online markt veroveren. Dat maakt het bedrijf van Jeff Bezos recent bekend. Dat is goed nieuws voor consumenten maar ook voor verkopers. Met de opening van een distributiecentrum en kantoor in België, kan een hele nieuwe markt worden aangeboord. Shoppen bij buitenlandse Amazon platformen in Duitsland of Frankrijk is niet meer nodig voor de Belgen.

Distributiecentrum in Antwerpen

In aanloop naar de lancering van Amazon België heeft het e-commerce bedrijf recent een distributiecentrum geopend in Antwerpen. Het Blue Gate bedrijventerrein wordt de thuisbasis. Hier krijgt Amazon de beschikking over magazijnen en kantoorruimtes.

In een reactie laat Amazon weten blij te zijn met de opening van het bezorgcentrum in Antwerpen. De Belgische markt kan op deze manier veel efficiënter worden bediend. Dat maakt de leveringscapaciteit niet alleen sneller, maar daarmee ook een stuk duurzamer.

amazon belgië

Ook Amazon Prime komt naar België. Met deze abonnementsdienst kunnen consumenten gebruik maken van diverse extra’s, zoals gratis bezorging en het streamen van video’s en films op Amazon Prime Video. Deze lancering staat als eerste op het programma.

Amazon.be?

Wie nu kijkt op deze URL komt op een website van een Belgisch autoverzekeringsmaatschappij. Het website domein is namelijk al jarenlang in handen van Amazon Insurance. Het is onzeker hoe het e-commerce platform dit obstakel gaat oplossen.

Online verkoopcijfers in België blijven stijgen

Online kopen en verkopen is hot en dat is ook het geval in België. Bijna 30% laat elke week een pakket bezorgen. Bijna 45% zegt elke maand minimaal wel één aankoop te doen. Vooral schoenen en fashion doen het goed bij de Belgische consument.

Ruim 60% van alle kleding en schoenen wordt online besteld. Ook vakanties en recreatieve producten worden goed verkocht via het internet. Bijna 90% van de Vlaamstalige Belgen doet dit bij Bol.com. Franssprekende inwoners van België shoppen het liefst bij Amazon.fr.

Bijna 60% van zowel de Frans- als de Vlaamstalige Belgen doet zijn inkopen bij Zalando. Daarbij blijven de cijfers van het aantal online aankopen groeien. De komst van Amazon België komt dus op een prima moment. Er is behoefte aan een all-in e-commerce platform.

5 nieuwe Amazon filialen en kantoren

Nederlandse verkooppartners hebben een aandeel van 2,3% op Amazon. Dit percentage kan flink worden verhoogt met de komst van Amazon België. De e-commerce gigant opent nog 4 kantoren. Ook Zuid-Afrika, Chili, Nigeria en Colombia krijgen een Amazon filiaal.

altijd bereikbaar

Via de mail krijg je binnen 24 uur reactie op al je vragen met betrekking tot onze diensten 
isar rietman

✆ CONTACT OP ELKE MANIER

Laat ons je vrijblijvend terugbellen / mailen / appen / Slacken om samen te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen.

  Plan hier je belafspraak in

✆  +31 6 58782807

 

Neem contact op met Isar

Wil je op de hoogte worden gehouden over e-commerce ontwikkelingen via onze nieuwsbrief?*