...

Als je een verkoper op Amazon bent, is het optimaliseren van je product listing cruciaal om te kunnen concurreren en je producten te laten opvallen op deze marketplace. Een belangrijk aspect van het optimaliseren van je product listing is het correct kiezen van de juiste Amazon-categorieën en producttypen voor je producten. In dit artikel zullen we bespreken wat Amazon-categorieën en producttypen zijn, hoe je ze kunt vinden en hoe je ze kunt gebruiken om je SEO-optimalisatie te verbeteren.

Wat zijn Amazon-categorieën?

Amazon-categorieën zijn de verschillende categorieën waarin Amazon producten categoriseert om het voor klanten gemakkelijker te maken om producten te vinden. Elke categorie heeft subcategorieën die specifieker zijn en producten bevatten die beter bij de zoekopdrachten van de klant passen. Het kiezen van de juiste Amazon-categorie is van vitaal belang omdat dit bepaalt waar je product zal verschijnen in de zoekresultaten.

Hoe vind je de juiste Amazon-categorie voor je product?

Om de juiste Amazon-categorie voor je product te vinden, kun je de zoekbalk op de Amazon-website gebruiken. Begin met het typen van een trefwoord dat je product beschrijft en kijk welke categorieën automatisch verschijnen in de vervolgkeuzelijst. Selecteer vervolgens de meest relevante categorie voor je product. Het is belangrijk om te onthouden dat Amazon specifieke richtlijnen heeft voor elke categorie en dat je ervoor moet zorgen dat je product aan deze richtlijnen voldoet om te voorkomen dat je product listing wordt geweigerd.

seo amazon

Wat zijn Amazon-producttypen?

Amazon-producttypen zijn de specifieke typen producten die je kunt selecteren binnen een bepaalde categorie. Elk producttype heeft specifieke kenmerken en vereisten, waardoor het belangrijk is om het juiste producttype te kiezen dat het beste bij je product past. Het kiezen van het juiste producttype kan je SEO-optimalisatie helpen verbeteren omdat dit bepaalt welke zoekwoorden je product in de zoekresultaten zal triggeren.

Hoe vind je het juiste Amazon-producttype voor je product?

Om het juiste Amazon-producttype voor je product te vinden, ga je naar de Amazon-categorie waarin je product past en bekijk je de verschillende producttypen die beschikbaar zijn. Selecteer het producttype dat het beste bij je product past en zorg ervoor dat je je houdt aan de vereisten en richtlijnen van dat producttype om te voorkomen dat je product wordt geweigerd.

categorie op amazon

Bovenstaand een voorbeeld hoe je kunt zoeken op Amazon naar de juiste categorie.

Wat zijn Amazon Browse Nodes?

Amazon Browse Nodes zijn een andere manier om producten te categoriseren op Amazon. Ze zijn vergelijkbaar met Amazon-categorieën, maar ze zijn meer specifiek en gedetailleerd. Browse Nodes zijn ontworpen om het voor klanten gemakkelijker te maken om te bladeren en specifieke producten te vinden in plaats van te zoeken op een algemene zoekterm. Elke browse node heeft zijn eigen unieke nummer en naam, en producten kunnen in meerdere browse nodes worden ingedeeld.

Hoe vind je de juiste browse nodes voor je product?

Om de juiste browse nodes voor je product te vinden, kun je beginnen door de zoekbalk op de Amazon-website te gebruiken en het zoekwoord in te voeren dat je product beschrijft. Als je resultaten hebt, scrol dan naar beneden naar de “Productinformatie” sectie en zoek naar de “Technische details” subsectie. Hier vind je de browse node(s) waarin het product is ingedeeld.

Een andere manier om browse nodes te vinden, is door te navigeren naar de Amazon-categorie waarin je product past en naar de subcategorieën te kijken. Als je bijvoorbeeld een product verkoopt dat in de categorie “Speelgoed en spellen” valt, kan een subcategorie “Poppen en knuffels” zijn. In deze subcategorie kun je vervolgens bladeren door de verschillende browse nodes en de meest relevante voor je product selecteren.

Hoe kun je browse nodes gebruiken om je SEO-optimalisatie te verbeteren?

Het gebruik van de juiste browse nodes kan je helpen om de zichtbaarheid van je producten op Amazon te vergroten en je SEO-optimalisatie te verbeteren. Hier zijn enkele tips om browse nodes te gebruiken voor SEO-optimalisatie:

  1. Gebruik zoveel mogelijk relevante browse nodes: zorg ervoor dat je product in alle relevante browse nodes wordt weergegeven. Dit zal de kans vergroten dat klanten je producten vinden wanneer ze door de browse nodes navigeren.
  2. Focus op de meest relevante browse nodes: hoewel het belangrijk is om zoveel mogelijk relevante browse nodes te gebruiken, is het ook belangrijk om je te concentreren op de meest relevante browse nodes voor je product. Deze browse nodes zullen meer verkeer en hogere conversieratio’s hebben dan minder relevante browse nodes.
  3. Kies de juiste browse nodes voor je product: Zorg ervoor dat je de browse nodes kiest die het beste bij je product passen. Als je bijvoorbeeld een T-shirt verkoopt, moet je het niet indelen in de browse node voor broeken.

Door het gebruik van Amazon-categorieën, producttypen en browse nodes kun je je SEO-optimalisatie verbeteren en je producten beter laten opvallen op Amazon. Door de tijd te nemen om de juiste categorieën en browse nodes te kiezen, kun je de zichtbaarheid van je producten vergroten en meer klanten bereiken. Succes!

Altijd bereikbaar

Mail ons en krijg binnen 24 uur reactie op al uw vragen met betrekking tot onze diensten.

isar rietman

We bellen u graag terug om samen vrijblijvend te bekijken wat we voor u kunnen betekenen.

  Plan hier je belafspraak in