...

Door de Brexit was het Verenigd Koninkrijk tot nader order uitgesloten van PAN-European FBA, het Europese warehouse-netwerk waar Amazon tussen verschillende landen voorraad van ondernemers verplaatst. Maar hier komt nu verandering in: vanaf 31 maart 2022 kan het weer! Wij bereiden je er in deze blog graag zo goed mogelijk op voor op Engelse FBA in het PAN-EU programma. 

Hoe schrijf ik me in voor PAN-EU in de UK?

Begin maart zullen er via het European Fulfilment Network verschillende offers tussen het VK en de EU gedeeld worden. Je kunt je inschrijven voor die waar je voor in aanmerking komt. Jouw product mag in ieder geval niet de €135 in de EU of £122 in het VK overschrijden. Of jouw product aan de andere voorwaarden voldoet kun je controleren in het European Fulfilment Network ASIN Eligibility report via Pan-European FBA Inventory Reports. Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail. Je kunt je vervolgens op elk moment uitschrijven in Cross-border fulfilment settings.

Wat heb ik nodig?

Om tussen het VK en de EU te kunnen voorkopen moet je voldoen aan het volgende:

  • Toegang tot zowel VK als de EU Seller Central accounts;
  • FBA-offers voor jouw producten in zowel het VK als de EU;
  • Voorraad in lokale fulfilment centers;
  • Je hebt de Shipping programmes and export settings Voor EU to UK-fulfilment moeten alle EU-stores zijn ingeschakeld voor export (Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje).
  • Als je meer dan één EU-account heeft, moet elk account afzonderlijk worden beheerd.
pan European fba
aangifte doen

Hoe werkt het met BTW in de UK?

Over het algemeen hoef je jezelf niet te registreren voor btw in de winkel van bestemming wanneer je tussen het VK en de EU verzendt. Voor business-to-consumer-verkopen die niet hoger zijn dan € 150 of £135, moet Amazon btw in rekening brengen, die de klant bij het afrekenen betaalt. Voor verkopen boven € 150 of £ 135, en alle business-to-business verkopen, is de klant de geregistreerde importeur en betaalt hij eventuele invoer-btw en invoerrechten. Amazon verzamelt een schatting van deze invoerkosten bij het afrekenen om deze bedragen vervolgens namens de klant over te maken.

Wat is nog meer belangrijk?

  • Als je zowel naar het VK als naar de EU verzendt, geeft Amazon voorrang aan de levering vanuit de lokale voorraad. Binnenlandse fulfilment fees zullen dan eventueel in rekening gebracht worden.
  • In het geval van PAN-European FBA zullen de EU-bestellingen afgehandeld worden met de voorraad die in het VK ligt als er geen voorraad in de EU is. Hier zijn dan de European Fulfilment Network fees op van toepassing.
  • Houd in jouw prijzen rekening met de European Fulfilment Network fees en de btw. Gebruik de ‘Build International Listings’-tool om de prijzen automatisch aan te passen. Hier bestaat de optie ‘Same as source marketplace, adjusted for fees and taxes’. Natuurlijk is het ook mogelijk om handmatig jouw prijzen aan te passen.

Hopelijk ben je na het lezen van deze blog helemaal klaar om te gaan verkopen in het VK. Maar mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen!

altijd bereikbaar

Via de mail krijg je binnen 24 uur reactie op al je vragen met betrekking tot onze diensten 
isar rietman

✆ CONTACT OP ELKE MANIER

Laat ons je vrijblijvend terugbellen / mailen / appen / Slacken om samen te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen.

  Plan hier je belafspraak in

✆  +31 6 58782807

 

Neem contact op met Isar

Wil je op de hoogte worden gehouden over e-commerce ontwikkelingen via onze nieuwsbrief?*