Boekhouding en admininistratie

De administratie. Voor veel mensen iets om tegenop te zien. Voor ons was dit het ook, daarom zijn we aanvankelijk op zoek gegaan naar boekhouders. Omdat het vrij prijzig is om het te laten doen, hebben we ervoor gekozen het zelf te doen. Althans, de eerste periode. We kwamen er al gauw achter Amazon heel veel transacties doet waardoor je boekhouding sneller complex wordt dan je verwacht. Gelukkig hebben we een oplossing gevonden en onze boekhouding geautomatiseerd! Hoe we daar uiteindelijk zijn gekomen lees je in dit artikel.
 

Gemakkelijke online boekhoudsoftware

We zijn begonnen met e-boekhouden en merkten al gauw dat het een goed programma is met veel mogelijkheden. Zo kun je direct je BTW aangifte vanuit e-boekhouden doen. Heel handig en een eerste stap richting automatisering! We merkten wel dat het een echt boekhoudenprogramma is met codes etc. en daarmee minder toegankelijk voor ons. Om die reden zijn we uiteindelijk overgestapt op MoneyBird. MoneyBird ziet er wat rustiger uit en werkt gemakkelijker dan e-boekhouden. Daarbij kun je je bonnetjes fotograferen in de mobiele App en direct uploaden. De overzichten zijn ook net wat duidelijker dan bij e-boekhouden. MoneyBird heeft geen directe link met de Belastingdienst zoals e-boekhouden, maar plaats wel automatisch de bedragen voor je aangifte in een formulier. Dit kun je 1-op-1 overnemen in het formulier van de Belastingdienst. Kortom: voor beide valt wat te zeggen, het is net wat je zoekt.
 

Automatisering

Amazon maakt je maandelijks een bedrag over dat is gebaseerd op je verkopen en kosten aan Amazon. In plaats van iedere kostenpost bij je te factureren, verrekenen ze alles in één keer. Handig, maar dat betekent wel dat jij de kosten in je boekhouding moet uitsplitsen. Bovendien doet Amazon dit voor ieder land apart. Én per land betekent dit andere BTW tarieven! In Seller Central is het niet echt overzichtelijk uiteengezet dus dit koste ons echt veel tijd. Zo veel tijd dat het ons deed overstappen naar A2X Accounting. Een applicatie die al je inkomsten en uitgaven automatisch uit Amazon trekt en vervolgens netjes structureert. Daarna kan A2X het doorsturen naar je boekhouding. Helaas werkt het niet samen met MoneyBird of e-boekhouden, maar wel met Xero. Om die reden zijn we Xero gaan onderzoeken.
A2X integratie met Xero boekhouding
A2X haalt betalingsinformatie op uit Amazon en stuurt het door naar Xero
 

Xero

Een compleet boekhoudprogramma dat automatisch je Amazon transacties binnenkrijgt via A2X. En geïntegreerd is met Revolut en PayPal. En met 5 verschillende valuta kan werken. Wat betekent dat? Amazon’s betalingsoverzichten niet meer hoeven uitpluizen. Automatisch transacties via Revolut en PayPal in je boekhouding. Niet meer zelf hoeven controleren of tijdens die ene transactie naar China de dollar nou op € 0,88 of € 0,84 stond. We gebruiken Xero nog niet zo lang maar het is de beste efficiencyslag die we tot nu toe hebben gemaakt qua boekhouding.
 
Bedenk je dus goed met welk boekhoudprogramma je gaat werken. Denk hierbij ook aan de toekomst!
 
In het artikel over A2X gaan we dieper in op het gebruik van A2X.

altijd bereikbaar

Via de mail krijg je binnen 24 uur reactie op al je vragen met betrekking tot onze diensten 

✆ CONTACT OP ELKE MANIER

Laat ons je vrijblijvend terugbellen / mailen / appen / Slacken om samen te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen.

✆   +31 6 58782807