...

Komt Amazon nu eindelijk naar Nederland?

Mocht je het al meegekregen hebben, goed nieuws vanuit Amazon! Er zijn aankondigingen gelekt dat Amazon vanaf volgend jaar gaat beginnen met de verkoop van fysieke producten via Amazon.nl. Op dit moment kom je nog terecht op de Duitse variant hiervan.

Deze informatie komt voort uit een document dat naar Nederlandse handelaren gestuurd is. Dat document gaat volgens Emerce rond op de besloten Amazon Expert Group op LinkedIn. In het document vraagt Amazon aan Nederlandse leveranciers en verkopers om zich voor te bereiden op ‘de start van Amazon.nl’. Die zou ‘begin volgend jaar’ plaatsvinden, al staat er geen definitieve datum in het document. Nederlandse leveranciers en verkopers zouden vanaf 1 november een Nederlands Central Account kunnen activeren. Het is nog niet precies duidelijk of dit een Vendor account, of een Seller account is.

Dit houden we natuurlijk in de gaten!

Waar moet je rekening mee houden?

Volgens de interne memo lijkt het er in eerste instantie nog steeds op dat er in Nederland geen fulfillment centers geopend gaan worden. Hoogstwaarschijnlijk worden de fulfillment centers aan de grens gebruikt om producten te verschepen naar Nederlandse klanten. Mocht je al verkopen in Duitsland, dan wordt het makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is je listing in correct Nederlands neer te zetten. Wettelijke zaken rondom belasting zijn immers al geregeld. Indien je nog niet voldoet aan de eisen die de Duitse belastingdienst stelt, dien je dit eerst te regelen voor je kunt verkopen op Amazon in Nederland. Mocht je hier meer over willen weten, wellicht dat wij je kunnen adviseren. Bekijk dan onze dienstenpagina voor meer informatie!