Klaar voor Amazon Amerika?

Met 112 miljoen van de 150 miljoen Amazon Prime klanten (2019) in de Verenigde Staten, kun je stellen dat Amazon USA/Amazon.com een bijzonder interessante markt is om te bedienen. Amazon USA is simpelweg onderdeel geworden van het dagelijks leven van de Amerikanen, waardoor klanten voor jouw producten nooit ver weg zijn. De grootste successen worden dan vaak ook op Amazon USA gehaald en vele succesverhalen zullen volgen. Amazon USA is namelijk nog lang niet verzadigd met verkopers zoals jij!

Natuurlijk, het besluit om te gaan verkopen op Amazon USA is zo genomen. Het openen van een Amazon.com seller account is ook nog zo ingewikkeld niet. Dan is het vervolgens een kwestie van producten versturen naar Amerika en verkopen maar… het klinkt makkelijker dan het is. Er zijn toch zaken waar je zeker rekening mee moet houden bij het verkopen op Amazon USA. Aan de hand van een aantal vragen proberen we je een zo goed mogelijk beeld te geven van de zaken die nodig zijn zodra je besluit om te gaan verkopen op Amazon in de Verenigde Staten.

Ik ben een ondernemer in Nederland en wil graag producten verkopen in de Verenigde Staten.
Wat heb ik hiervoor nodig?

Als verkoper dien je ervoor te zorgen dat alle verkopen in de verschillende staten per staat bijgehouden worden. Het kan op een gegeven moment voorkomen dat je je in meerdere staten moet registreren voor het betalen van sales tax en hier maandelijks en per staat sales tax aangifte moet doen.

amazon usa

Ik ben een ondernemer in Nederland en wil graag producten verschepen en opslaan in de Verenigde Staten, om vervolgens de producten daar te verkopen. Wat heb ik hiervoor nodig?

Als Nederlandse ondernemer moet je je bedrijf registreren in de staten waar je voorraad opgeslagen wordt. Daarnaast dien je ook sales tax aangifte te doen in deze staten. Dit gaat op als je gebruik maakt van Amazon FBA. Voor andere staten geldt hetzelfde als hierboven. Je kunt in aanmerking komen voor een verplichte registratie in een bepaalde staat, ook al heb je geen voorraad liggen in die staat.

Is het noodzakelijk om een bedrijf(-svorm) op te richten in de Verenigde Staten?

Het is altijd aan te raden om een LLC op te richten zodra je zaken gaat doen in de Verenigde Staten. Het brengt natuurlijk kosten met zich mee om een aparte entiteit op te richten in de VS, maar het voorkomt dat je verantwoording moet afleggen over alle bedrijfsactiviteiten buiten de VS om.

Stel, je zou met je B.V. zaken doen in de Verenigde Staten, dan vul je netjes de sales tax aangifte in per staat. Zodra je dat doet met je Nederlandse onderneming, overhandig je automatisch informatie over je bedrijf hier. Hoewel de inkomsten niet belastbaar zijn die je in Nederland verdiend hebt, kun je er wel van uitgaan dat er aanvullende vragen komen vanuit de IRS over de activiteiten buiten de VS. Een bedrijf oprichten in de VS voorkomt dit (samen met een hoop kopzorgen…smile).

taxjar amazon usa

Is Sales Tax niet allemaal af te handelen via Taxjar?

Taxjar is een prettige tool om sales in bij te houden, alsmede voor het overzicht houden van hoeveel sales tax je verschuldigd bent per staat. De registratie en het daadwerkelijk invullen van de aangiften moet dan nog wel gebeuren.

En nu…

Bovenstaande zaken bieden in ieder geval genoeg stof tot nadenken. Een deel van de ondernemers zal nu zelf aan de slag gaan om alles te regelen. Eer dat je weet waar je alles moet regelen, ben je vaak al een paar maanden verder.

Wij kunnen je helpen om je in dit proces te ontzorgen.

Hoe kunnen wij je helpen groeien naar Amazon.com?

Wij zijn continu bezig om ervoor te zorgen dat jij met minder zorgen kunt gaan verkopen op Amazon. Tot nu toe waren onze services met name gericht op Europa, in de vorm van het registreren van BTW-nummers, als het volledig ontzorgen van BTW-aangiften. Om de dienstverlening verder te optimaliseren, hebben we met diverse partners gesproken over het aanbieden van diensten naar de VS.  Wij vervullen hierin een centrale rol vervullen zodat juist gedacht wordt vanuit het e-commerceperspectief, wat voor traditionele fiscale partijen onbekend terrein is. Wij zorgen ervoor dat  je slechts contact hebt met één partij en je gewoon kunt richten op het groeien van je bedrijf.

amazon usa

De volgende zaken kunnen voor jou verzorgd worden:

  • Registratie van een bedrijf in de VS (waarbij bestuur wel kan plaatsvinden vanuit Nederland of België) 
  • Vestigingsadres in de VS
  • Verzorgen jaarrekening
  • Registraties per staat voor Sales Tax nummers
  • Aangiften voor Sales Tax (+ de aanvraag van een EIN nummer)
  • Afspraken rondom import in de VS

HEB JIJ AMBITIE OM TE GROEIEN EN UIT TE BREIDEN NAAR AMAZON USA? 

Laat ons je helpen en vraag vrijblijvend informatie aan. We helpen je graag op weg!

altijd bereikbaar

Via de mail krijg je binnen 24 uur reactie op al je vragen met betrekking tot onze diensten 
Laat ons je vrijblijvend terugbellen / mailen / appen / Slacken om samen te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen.  

NEEM CONTACT MET ONS OP

INTERESSE IN PAKKET

Blijf op de hoogte

7 + 8 =