...

Opzeggen Duits btw-nummer

Het kan iedereen natuurlijk voorkomen dat je op een gegeven moment besluit te stoppen met verkopen in Duitsland, en daarmee het Duitse btw-nummer ook niet meer nodig hebt. Gelukkig hebben we dit nog niet vaak gehoord! Mocht het dan toch wel voorkomen, dan willen we jullie alvast op weg helpen met een voorbeeldbrief die je kunt gebruiken om naar de Duitse belastingdienst te sturen. In deze brief geef je aan dat je het btw-nummer met bijbehorende verplichtingen wilt opzeggen, waarbij je rekening houdt met de aangiftes die je nog moet doen tot de opzeggen en de verplichte jaaraangifte. De jaaraangifte kan dus ook gaan over de enkele maanden dat je nog wel actief was.

Je kunt hiervoor onderstaande tekst gebruiken. Je moet het alleen nog even aanvullen, uitprinten en ondertekenen. Vervolgens kun je het opsturen naar het adres van het Finanzamt (in onderstaand voorbeeld is dit Kleve, voor België zou dit naar Trier moeten). 

Kortom, de volgende stappen zijn nodig om je Duitse btw-nummer op te zeggen:
1. Dien alle openstaande aangiften in
2. Dien een laatste jaaraangifte in via Elster.de
3. Verstuur onderstaande brief naar het Finanzamt (Duitse belastingdienst)
4. Je ontvangt een brief per post van de Duitse belastingdienst ter bevestiging. Daarna is je btw-nummer opgezegd.

Kom je er niet helemaal uit of heb je hulp nodig bij de aangiften? Neem dan gerust contact op met ons! Wij kunnen de openstaande aangiften voor je doen en het het contact met de Duitse belastingdienst voor je uit handen nemen. De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid openstaande aangiften. Neem hierover contact met ons op. 

Voorbeeldbrief opzeggen Duits btw-nummer

[EIGEN ADRES]
Datum: [DATUM]
Finanzamt Kleve
Postfach 1251
47512 Kleve
Betreff: Löschung Steuernummer und USt-IdNr

Sehr geehrte Damen und Herren,

hiermit möchte ich bitten, unsere Steuernummer ab dem [DATUM] zu löschen, da sich keine steuerlichen Auswirkungen mehr ergeben.
Wir verkaufen nicht mehr an deutsche Kunden.
Wir werden die Monatlichen Umsatzsteuererklärungen für die letzten Monate und die Umsatzsteuererklärung für das Jahr 2021 noch vervollständigen.

Unsere Steuernummer: 116/…./….. [nummer aanvullen]
Unsere USt-IdNr: DE….. [nummer aanvullen]

Vielen dank.

Mit freundlichen Grüßen,

[Handtekening]
[Voor- en achternaam]
[Functie], bijvoorbeeld Geschäftsinhaber (eigenaar) of Direktor (directeur)
[Bedrijfsnaam]

Template in Word

Bovenstaande brief hebben we ook opgenomen in een Word-document. Let er goed op dat je alle velden op de correcte manier invult om misverstanden te voorkomen!