...

Vanuit meerdere heoeken hebben we vragen gekregen of Junglescout al te gebruiken is voor Amazon.nl. Aangezien Amazon.nl behoorlijk in de kinderschoenen staat, hebben wij nog geen software ontdekt waarmee je fatsoenlijk productanalyse kunt doen op Amazon Nederland. Mocht jij die inmiddels al wel gevonden hebben? Laat het dan even weten in de Community!

Hecht je waarde aan je tijd?

Naast het hebben van een lekker inkomen, is tijd besteden op de juiste manier misschien nog wel belangrijker. Tijd is immers niet meer terug te kopen. Zodra je de keuze hebt gemaakt om je te storten op het Amazon Private Label avontuur, zul je snel merken dat je -zeker in het begin- tijd tekort komt voor alle gave dingen die je van plan bent te doen. En dat al deze zaken behoorlijk wat van je tijd vragen. Dit geldt zeker voor het zoeken naar het juiste product om te verkopen op Amazon, waarin dataverzameling cruciaal is. Je dient immers het BSR te achterhalen, de geschatte maandelijkse verkopen, je winstmarge per sale etc… Je raadt het al, dit gaat je veel werk opleveren. Gelukkig zijn hiervoor ook oplossingen. Eén hiervan is de tool Jungle Scout.

Jungle Scout – wat is het en hoe werkt het?

Jungle Scout is een tool die er op gericht is om ervoor te zorgen dat jij sneller en zorgvuldiger een product vindt op Amazon om te verkopen. Hierbij kun je gebruik maken van de Jungle Scout Chrome Extension en de Jungle Scout Web App. Deze twee apps werken samen met elkaar, maar helpen beide op een andere manier als je product onderzoek doet. De Chrome extensie helpt je om specifieke data en informatie te verzamelen over een specifiek product op Amazon. De Chrome extensie wordt geïnstalleerd in de Google Chrome Browser, en opereert daarmee op Amazon zelf. De Jungle Scout Web App daarentegen, helpt je om product te vinden door middel van verschillende filters, en geeft je de mogelijkheid producten te tracken over een bepaalde periode. De Web App bevindt zich niet op Amazon zelf, maar in de cloud van de Jungle Scout website.

Jungle Scout Web App

Product database

De web applicatie is er op gericht om je te helpen producten te vinden op basis van filters die jij uitgekozen hebt. Het werkt in principe hetzelfde als bij het zoeken naar een hotel, je stelt de filters zo in dat het resultaat voor jou relevant is. De filters stel je in bij de product database, waarnaar er relevante zoekresultaten komen vanuit Amazon. Met een beetje geluk zit jouw  toekomstige product hier al direct bij! Het selectiescherm ziet er zo uit:

Product Database Junglescout

De belangrijkste mogelijkheden zie je hierboven in de screenshot:

  • Je kunt de marketplace selecteren en categorieën waarin je wilt zoeken
  • Kies of het product een normale afmeting moet hebben, of dat deze ook groter mag zijn
  • Stel in je of geïnteresseerd bent in FBA, FBM of producten die verkocht worden door Amazon zelf
  • Stel de filters in, zoals de minimale verkoopprijs, minimale aantal verkopen per maand, gewicht etc…
  • Voeg eventueel nog keywords toe en klik op ‘Search‘.

Product tracker

Een andere mogelijkheid van de Jungle Scout web applicatie is de product tracker. De product tracker maakt het mogelijk om verkopen, inventaris, BSR en andere informatie te tracken. Je hoeft hier enkel de ASIN of de URL toe te voegen en vervolgens een paar dagen te wachten tot de resultaten binnen komen. Dat ziet er ongeveer zo uit:

Product tracker Jungle Scout

Met een uitklapbaar overzicht dat ook nog product specifieke informatie bevat:

Product tracker chart Jungle Scout

Niche Hunter

Als laatste onderdeel van de web applicatie, is de niche hunter. Deze is te gebruiken om niches te vinden waar mogelijk veel vraag ligt, weinig competitie is en andere criteria die je opgeeft. Vul simpelweg enkele filters in en laat je verassen door het resultaat! Het filmpje van Jungle Scout zelf gaat hier kort op in:

Nu je enigszins een beeld hebt van Jungle Scout, zie je wat voor mogelijkheden er zijn om je productonderzoek te goed uit te voeren op een efficiënte manier. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk om je potentiële producten een tijdje te volgen om te zien of ze constant presteren. Je wilt immers een product uitkiezen waar je volledig achterstaat.

Jungle Scout Chrome Extension

Dit is misschien wel de meest bekende tool die je kunt gebruiken voor Amazon FBA. Het biedt namelijk de mogelijkheid om direct op een productpagina op Amazon een snapshot van de data van het product. Denk aan het aantal verkopen over 30 dagen, BSR, prijsgeschiedenis, reviews, Google trends etc… Bij elkaar is het een behoorlijk efficiënte extensie die een integratie heeft van verschillende tools, die er mede voor zorgt dat je een compleet productonderzoek kunt doen. Met behulp van de chrome extensie kun je snel beoordelen of een product de moeite waard is om verder te onderzoeken:

Jungle Scout chrome extension

Hopelijk is het duidelijk wat Junglescout inhoudt en wat de mogelijkheden zijn. Wij raden aan om beide tools te gebruiken, omdat ze allebei verschillende doeleinden dienen die je nodig hebt in het doen van goed productonderzoek.

Waar je rekening mee moet houden als je Jungle Scout gebruikt

Er zijn natuurlijk altijd zaken waar je zelf aan moet denken en waar je met Jungle Scout geen rekening mee kan houden. Het is een tool die uitermate geschikt is om productideeën op te doen, te kijken of er een kans is voor het product of om nieuwe markten mee te ontdekken. Echter, de tool kan niet voorzien in het bepalen van productkwaliteit. Jungle Scout leest geen reviews uit om te kijken waar er mogelijkheden liggen om een product veel beter te maken dan de rest. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat er een niche is waar het lijkt dat er weinig vraag is, omdat de producten die aangeboden worden van slechte kwaliteit zijn. Als jij dan zorgt voor een product wat de gewenste kwaliteit wél biedt, kun je nog steeds hele mooie resultaten boeken!

Gebruik de tool als een zeer handig middel om mee te werken, maar vertrouw er niet blindelings op. Blijf altijd logisch nadenken, dat levert je uiteindelijk het meeste op! 🙂

Nieuwsgierig geworden? Check Jungle Scout op hun de website!

Jungle Scout