...

Amazon is een van de grootste e-commerceplatforms ter wereld en biedt verschillende verkoopopties aan verkopers. De twee belangrijkste opties zijn Vendor Central en Seller Central. In dit blog zullen we het verschil tussen deze twee opties bespreken.

Wat is Vendor Central?

Vendor Central is een verkoopoptie van Amazon waarbij Amazon de verkoper is. Het betekent dat de verkoper zijn producten direct aan Amazon verkoopt en Amazon de verkoop aan de eindklant afhandelt. De verkoper levert zijn producten aan Amazon, die ze vervolgens opslaat in hun eigen magazijnen en vervolgens verkoopt aan klanten op Amazon. Amazon is verantwoordelijk voor de klantenservice, retouren en verpakking en verzending van de bestellingen. Vendor Central is bedoeld voor grotere merken en distributeurs die in bulk willen verkopen en die direct zaken willen doen met Amazon.

Wat is Seller Central?

Seller Central is een verkoopoptie van Amazon waarbij de verkoper zijn producten rechtstreeks aan klanten op Amazon verkoopt. De verkoper is verantwoordelijk voor het opslaan van zijn producten en het beheren van zijn eigen voorraad. De verkoper bepaalt zijn eigen prijzen en heeft de volledige controle over de verkoop, marketing en klantenservice. Seller Central is bedoeld voor kleinere bedrijven en individuele verkopers die willen profiteren van het Amazon-platform zonder de overheadkosten van een eigen e-commerceplatform.

vender central seller central

Het verschil tussen Vendor Central en Seller Central

Het belangrijkste verschil tussen Vendor Central en Seller Central is wie de verkoop afhandelt. Met Vendor Central verkoopt de verkoper zijn producten rechtstreeks aan Amazon en is Amazon verantwoordelijk voor de verkoop aan de eindklant. Met Seller Central verkoopt de verkoper zijn producten rechtstreeks aan de eindklant en is de verkoper zelf verantwoordelijk voor de verkoop, marketing en klantenservice.

Een ander belangrijk verschil is wie de controle heeft over prijzen en voorraad. Met Vendor Central bepaalt Amazon de verkoopprijs en heeft de verkoper geen controle over de prijsstelling. Met Seller Central heeft de verkoper de volledige controle over de prijsstelling en voorraadbeheer.

Vendor Central is over het algemeen bedoeld voor grotere merken en distributeurs die in bulk willen verkopen, terwijl Seller Central meer geschikt is voor kleinere bedrijven en individuele verkopers.

Conclusie

Of je nu kiest voor Vendor Central of Seller Central, het is belangrijk om de voor- en nadelen van beide opties te overwegen voordat je beslist welke optie het beste bij jouw bedrijf past. Beide opties hebben hun eigen voordelen en nadelen en het is belangrijk om te bepalen welke het meest geschikt is voor jouw bedrijfsmodel en doelstellingen.

Altijd bereikbaar

Via de mail krijg je binnen 24 uur reactie op al je vragen met betrekking tot onze diensten 
isar rietman

✆ CONTACT OP ELKE MANIER

Laat ons je vrijblijvend terugbellen om samen te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen.

  Plan hier je belafspraak in

✆  +31658782807