...

Amazon cijfers automatisch naar je boekhouding in Exact

We krijgen van veel bedrijven de vraag hoe je data uit Amazon gemakkelijk in Exact kunt verwerken. Daarom lichten we in deze blog één van de oplossingen uit. Als je al verkoopt via Amazon heb je ongetwijfeld gemerkt hoeveel transacties er dagelijks doorheen gaan. Als je dit allemaal met de hand moet overzetten naar je boekhouding ben je dagen (en misschien wel nachten) bezig. Vooral als het lekker loopt! In Nederland gebruiken veel bedrijven Exact Online voor hun boekhouding, maar Exact koppelt niet automatisch met Amazon.

iwebdevelopment logo

Hoe koppel je Amazon met Exact?

Met de Amazon-koppeling van iWebDevelopment leg je een veilige, snelle en betrouwbare koppeling tussen je Amazon Seller-account en je Exact Online-administratie. Door het gebruik van deze koppeling hoef je geen tijd meer te besteden aan het overnemen en handmatig registreren van je verkopen. 

Waaruit bestaat de Amazon-Exact koppeling?

Doordat het handmatig overnemen van verkopen een tijdrovende klus is, wisselt de koppeling van iWebDevelopment de volgende zaken automatisch voor je uit:

Klanten

Voordat een order kan worden geïmporteerd in je boekhouding, dient de bestellende klant aanwezig te zijn als relatie. Deze relatie wordt gevuld met de NAW- en contact-gegevens afkomstig uit Amazon. Bij de aanwezigheid van een BTW-nummer zal deze ook worden gevalideerd bij de EU VIES-service ter controle op geldigheid. Als klanten een ongeldig btw-nummer invoeren krijg je namelijk problemen bij de ICP-opgaaf!

Artikelen

Artikelen uit je Amazon catalogus worden gekoppeld aan de artikelen in je boekhouding, mochten deze nog niet bestaan maakt de koppeling deze alsnog aan.

Voorraad

Indien je gebruikt maakt van FBM (Fulfillment by Merchant, dus niet via FBA) zorgt de koppeling er voor dat bij iedere voorraadmutatie in je boekhouding de nieuwe posities naar je onderliggende verkoopkanalen wordt gestuurd.

Orders

Na plaatsing van een order in Amazon importeert de koppeling deze als verkoopboeking, verkoopfactuur of verkooporder in je boekhouding. Hierbij

Leveringen

Indien je gebruik maakt van FBM en leveringen centraal afhandelt via je ERP

boekhouding automatiseren

Handige Amazon modules

Met name wanneer je via Amazon verkoopt in verschillende Europese landen wordt de boekhouding een stuk complexer. Gelukkig is ook daar een oplosing voor: de BTW-landen module.

BTW-landen module

De nieuwe OSS-regeling brengt vele nieuwe uitdagingen voor jou als ondernemer met zich mee. De BTW-landen module van iWebDevelopment helpt je hiermee door de juiste BTW-code per verkoop in je boekhouding te registreren op basis van het afleverland van je klant. Hiermee zie je per land hoeveel aangegeven moet worden via de One-Stop-Shop (OSS).

Aflettermodule

Deze module verzorgt de automatische afletteringen van je verkopen om te voorkomen dat je een vertekend beeld krijgt van je openstaande posten welke eigenlijk al aan Amazon zijn voldaan, maar nog niet afgeletterd via je bankboek. Deze aflettering vindt al plaats binnen een enkele seconde na de import van de Amazon-order in je boekhouding.

Als officieel partner van Exact Online, maar ook van AFAS en Unit4 is deze koppeling uitgebreid getest, gecertificeerd en voldoet aan alle eisen van zowel je ERP-pakket als Amazon. Mocht je verdere informatie wensen over deze koppeling, neem dan eens contact op met iWebDevelopment.

altijd bereikbaar

Via de mail krijg je binnen 24 uur reactie op al je vragen met betrekking tot onze diensten 

✆ CONTACT OP ELKE MANIER

Laat ons je vrijblijvend terugbellen / mailen / appen / Slacken om samen te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen.

✆   +31 6 58782807

 

Neem contact met ons op

Wil je op de hoogte worden gehouden over e-commerce ontwikkelingen via onze nieuwsbrief?*