...

Feedbackz

Eindoordeel Feedbackz:

5 starts Amazon

 

Voor iedere Amazon seller zijn (positieve) reviews cruciaal om te overleven. Meer reviews betekent een hogere ranking, een hogere ranking betekent meer verkopen! Zoals we in het artikel meer reviews krijgen op Amazon al hadden toegezegd, zouden we meer ingaan op een manier om aan de reviews te komen. In dit artikel zijn we daadwerkelijk ingegaan op de inhoud van deze e-mails. Allemaal cruciale schakels om uiteindelijk succesvol te zijn! Een tool die ons erg geholpen heeft om eenvoudig e-mails te versturen naar klanten van Amazon is Feedbackz.

Wat is Feedbackz?

Versturen van e-mails – Templates

Feedbackz is een tool die ervoor bedoeld is om geautomatiseerd seller feedback en product reviews te vragen. Met behulp van Feedbackz is het mogelijk gebruik te maken van HTML/CSS templates, waarbij je eenvoudig afbeeldingen, kleuren, links, tekst, etc… kunt toevoegen om de e-mail zo in te richten hoe jij het wilt. Daarnaast, als je echt van toegevoegde waarde wilt zijn voor je klanten, kun je ervoor kiezen PDF’s of ebooks mee te sturen. Per product (ASIN) is het mogelijk een aparte e-mail campagne op te zetten, op die manier zorg je ervoor dat de e-mail past bij jouw unieke product. Verder zijn alle templates responsive en vallen de templates binnen Amazon’s Terms and Conditions.

Opzetten van e-mailcampagnes – Hunts

Timing is cruciaal… Feedbackz biedt de mogelijkheid om zelf in te stellen wanneer je e-mails wilt versturen aan je klanten. Dit is erg handig, omdat per doelgroep het ideale moment waarop e-mails ontvangen moeten worden verschillend is. Enkele mogelijkheden die geboden worden om je e-mailcampagne helemaal te finetunen:

  • E-mails laten versturen als de order status veranderd is. Zo zou je direct een e-mail kunnen sturen die direct verzonden wordt na het verzenden van het artikel naar de klant.
  • E-mails laten versturen met een vertraging. Denk aan een mail versturen vijf dagen nadat de klant het product ontvangen heeft.
  • E-mails laten versturen op een bepaald tijdstip van de dag.
  • E-mails laten versturen voor specifieke producten (ASIN). Dit biedt je de mogelijkheid om e-mails te versturen die specifiek toegespitst zijn op je product. Dat maakt de e-mails concreter en zorgt voor betere resultaten
  • E-mails laten vesturen per land. Deze optie is ideaal als je van plan gigantisch uit te breiden op Amazon. Een e-mail verzonden naar iemand in zijn of haar eigen taal, zorgt natuurlijk direct voor een groot voordeel van andere verkopers die dat niet doen.

Meten is weten – Schedules & Buyers

Feedbackz houdt een duidelijk overzicht voor je bij met daarin geïmporteerde orders, e-mails die klaar staan om verzonden te worden en e-mails die al verzonden zijn. Wat je met name zult aantreffen is het tijdstip wanneer een e-mail verzonden wordt, dan wel klaarstaat om verzonden te worden, de naam van de koper, de hunt waaraan de e-mail gekoppeld is en het ordernummer uit Amazon waarvoor de e-mail verzonden wordt. Verder is er nog een handig dashboard beschikbaar waar je in één oogopslag kunt zien wat het aantal geïmporteerde orders en het aantal verzonden e-mails is:

Dashboard Feedbackz

 

Bovenstaande mogelijkheden zorgen ervoor dat jij een e-mailcampange kan opzetten met maximaal resultaat!

Waarom Feedbackz? Het is de enige betaalbare mailtool voor Europa!

Voor $9,99 heb je beschikking over 500 e-mails die je kunt verzenden naar elk land binnen Europa waarin Amazon verkoopt. Andere tools, zoals Feedback Genius, vragen al gauw $10,- per extra land dat je wilt aanschrijven. Dan lopen de kosten al gauw snel op… In combinatie met het eenvoudig te gebruiken interface om e-mailcampagnes snel op te stellen, zonder dat je direct technische kennis nodig hebt, maakt het onze favoriete tool om een e-mailcampagne mee op te zetten!

Een overzicht van de prijzen van Feedbackz vind je hieronder:

prijzen feedbackz

Het enige nadeel wat wij hebben ondervonden tijdens het gebruik van Feedbackz, is een notificatiemail als er geen negatieve review geplaatst is. Dit zou helpen om direct te reageren op deze klanten om ze gelijk te voorzien van een goede oplossing. Gelukkig zijn er ook andere tools die hierin ondersteunen, hier gaan we uiteraard ook nog op in!

Nieuwsgierig geworden? Check de demo op de website!

Liever gelijk zelf proberen? Klik hier om een gratis account aan te maken voor 25 dagen.

 

Met een gigantische voorsprong beginnen én groeien op Amazon is eindelijk mogelijk met het Amazon Handboek voor Sellers voor startende ondernemers.

Met dit e-book willen we ervoor zorgen dat u alles weet over hoe u moet verkopen op Amazon en waar u rekening mee moet houden.

We helpen u met concrete tips, vuistregels en stap-voor-stap handleidingen door Seller Central.

Alles om ervoor te zorgen dat u succes heeft op Amazon!

het amazon handboek voor sellers