PayPal

Nieuwe onbekende bedrijven betalen neemt risico’s met zich mee. Wat gebeurt er als je supplier niet levert of kapotte producten levert? Een manier om je hiertegen te beschermen is betalen met PayPal of via Alibaba Trade Assurance. We hebben de voor- en nadelen van PayPal voor je naast elkaar gezet. En vooral: waar je op moet letten!

Voordelen

Betalingen worden direct overgeschreven naar de PayPalrekening van je supplier. Let op: het saldo op je PayPal-rekening verhogen via je bankrekening duurt meestal 1-2 werkdagen. Verhoog daarom met iDeal, dan staat het er direct op! Je aankopen zijn beschermd: als je supplier zich niet houdt aan de afspraken krijg je je geld terug via PayPal. Vergeet niet om te vragen of je supplier gebruik maakt van PayPal. Perfect voor samples: je betaalt eenmalig een klein bedrag om een nieuwe leverancier een sample te bestellen. Je kent de leverancier nog niet dus is aankoopbescherming een goed vooruitzicht.

Nadelen

Ontvanger betaalt € 0,35 + 3,4% transactiekosten: dit betekent in de praktijk dat er 3,4% van de totale betaling aan de leverancier ingehouden wordt. Bij het bestellen van een sample is merk je hier niks van maar bij een grote vracht kan het al snel oplopen tot honderden euro’s, ten nadele van de leverancier. Wees je hier bewust van, zorg er dan ook voor dat je hier goede afspraken over maakt met je leverancier. Voor hen is het namelijk minder aantrekkelijk te werken met Paypal dan dit voor jou is. Kosten over wisselkoers: je betaalt een klein percentage als je een aankoop wilt doen met dollars. Ontvangstlimiet: als je meer dan 2500 euro hebt opgewaardeerd, wordt je account bevroren totdat je meer gegevens hebt aangeleverd. Dit geldt ook voor een zakelijke rekening! Hier lees je hoe dit helemaal uit de hand kan lopen.

Onze tip bij het opzetten van een PayPal-rekening

Registreer meteen voor een zakelijke rekening. Maak vervolgens direct € 2501,- (via iDeal) over. Je zult al gauw de melding krijgen dat je de ontvangstlimiet hebt overschreden. Vervolgens kun je direct zorgen dat je de extra documenten aanlevert. Dit kostte ons namelijk 2 weken terwijl we midden in de betalingen aan onze leverancier zaten. Meer informatie en tips om dit te vermijden lees je in onze business case over PayPal. Doe hiermee je voordeel zodat je zo snel mogelijk grotere bedragen kunt overmaken!

Met een gigantische voorsprong beginnen én groeien op Amazon is eindelijk mogelijk met het Amazon Handboek voor Sellers voor startende ondernemers.

Met dit e-book willen we ervoor zorgen dat u alles weet over hoe u moet verkopen op Amazon en waar u rekening mee moet houden.

We helpen u met concrete tips, vuistregels en stap-voor-stap handleidingen door Seller Central.

Alles om ervoor te zorgen dat u succes heeft op Amazon.

het amazon handboek voor sellers