...

Ontvangstlimiet op PayPal

In ons artikel over PayPal waarschuwden we al voor het overschrijden van de ontvangstlimiet van € 2500,-. In ons geval gingen we daar overheen doordat we onze PayPal-rekening verhoogden voor het betalen van een leverancier. Toen er € 2800,- op stond, kreeg we direct de melding dat onze rekening bevroren was. We konden geen geld opnemen en niks overmaken. Om te voorkomen dat je in hetzelfde schuitje belandt, raden we je aan om direct na het aanmaken van een account alvast die grens van € 2500 op te zoeken (je kunt het er eventueel later weer vanaf halen). Hierdoor trigger je PayPal om je de eisen te sturen om van je ontvangstlimiet af te komen.

We zullen je in dit artikel meenemen langs de weg die wij volgden om zo snel mogelijk weer te kunnen betalen. En vooral: wat werkte wel of niet! Wat maakt dit exclusief? We hebben onze eigen aanvraag gebruikt als voorbeeld. Doe er je voordeel mee!

Aanleveren van documenten

PayPal verwacht in ieder geval dat je van alle eigenaren in ieder geval het volgende uploadt (het kan zijn dat PayPal je vervolgens mailt met extra vragen):

 • Identiteitsbewijs (voor- en achterkant)
 • Uittreksel van de Kamer van Koophandel
 • Bewijs van het adres waar je woont
  • Dit kan een brief van de belastingdienst zijn over je toeslagen, aanslag inkomstenbelasting of iets anders.
   • Werd bij ons goedgekeurd
  • Of een rekeningafschrift van je bank.
   • Werd ook goedgekeurd
  • Het kan ook de eerste pagina van je huur/koopovereenkomst zijn.
   • Werd ook goedgekeurd
  • De eerste pagina van je energierekening.
   • Werd afgekeurd

Invullen van bedrijfsgegevens

Het invullen van je bedrijfsgegevens doe je in het Word-document dat PayPal je aanlevert. Het kan overigens ook zijn dat het je door een medewerker wordt gemaild. Plak dan de mail in je tekstverwerker en vul ‘m aan. Wij hebben  meerdere aanpassingen moeten doen aan onze bedrijfsgegevens en onze aangeleverde documenten. Hieronder hebben wij alvast een voorbeeld voor je gemaakt waarin je ziet welke informatie PayPal accepteert.

1. Als je net als ons geen Raad van Bestuur hebt, is het prima om het op dezelfde manier als ons aan te geven. Heb je wel een RvB, gebruik dan het tabel (3) en laat de aandelenpercentages achterwege.

2.  We raden je aan een tabel te maken met de gegevens van de eigenaren.

3. Heb je een eenmanszaak, zet hier dan 100% neer. Je aandeel hangt af van je eigen afspraken met je compagnon.

4. Mocht niemand in je bedrijf meer dan 25% bezitten dan kun je dat hier aangeven.

5. Is dit wel het geval, laat de directeur dit dan ondertekenen.

6. Met zichtbaar wordt ook echt zichtbaar bedoeld! Onze eerste poging werd afgekeurd omdat er hoekjes aan de zijkant van ons paspoort misten. Geef het bestand ook een goede naam, zoals: “Paspoort – JE NAAM”. Het wordt allemaal handmatig gecheckt dus maak het PayPal niet te moeilijk 😉

7. Je ontvangt na het inleveren van alle documenten telkens een e-mail van een medewerker van PayPal. Het is geen geautomatiseerd proces dus leg deze medewerker het ook zeker uit als dingen onduidelijk zijn.

Tot slot: blijf kalm.