...

Voor we beginnen, even een korte vraag: in hoeveel verschillende valuta verwacht je te gaan werken? Bedenk even voor jezelf wat voor verwachtingen je hebt qua internationaal bankieren.

Leveranciers in China moet je eigenlijk altijd in dollars betalen. Als je vervolgens gebruik wilt maken van de grote markt in het Verenigd Koninkrijk, kom je ook al gauw bij de Britse pond terecht. Verder gebruik je natuurlijk euro’s om te verkopen in de rest van Europa.

Wisselkoersen en transactiekosten

Is het duurder om met verschillende valuta te werken? Niet als je het goed aanpakt. Toen wij begonnen, deden we dat niet. Wij hebben direct een zakelijke rekening geopend bij Knab, wat overigens heel goed zijn werk deed in Nederland. We hadden toen nog niet rekening gehouden met transactiekosten voor internationale betalingen en kosten die meekomen bij het omrekenen van valuta. Hier hebben we honderden euro’s aan verloren.

Een fout die we niet nog eens zouden maken

Wat gebeurde er? We betaalden 15,- euro per transactie naar onze leveranciers en kregen een vrij ongunstige wisselkoers wanneer we in dollars of ponden moesten betalen. Om nog maar te zwijgen van de wisselkoers die Amazon hanteert. Amazon maakt maandelijks je opbrengsten over. Verkoop je alleen aan Euro-landen dan is er niets aan de hand, verkoop je in Groot-Brittanië of de Verenigde Staten? Dan rekent Amazon zelf om hoeveel euro’s je krijgt, inclusief administratiekosten. We zijn hiervoor snel op zoek gegaan naar een oplossing.

 

Internationaal bankieren en wisselkoersen

In dit voorbeeld hadden we € 1638,64 kunnen ontvangen in plaats van € 1590,88. De wisselkoers EUR – GBP die Revolut op 30 januari 2018 hanteerde was: 0,8795 GBP. Amazon hanteerde 0,9059 GBP. 

 

Op zoek naar besparingen

We waren dus ook zoek naar een Britse bank zodat we ons geld in ponden konden ontvangen en die omrekening van Amazon overbodig werd. Onze eisen waren:

  • Brits bankrekeningnummer (ook voor HMRC)
  • Gunstige wisselkoers
  • Snel registreren
  • Lage kosten voor internationale transacties (bijvoorbeeld naar China)

Alle Britse banken hebben een registratieprocedure van minimaal twee weken voor Buitenlandse ondernemingen. Daarom viel ons oog al gauw op een vrij nieuwe online bank (net als Knab) die gefocust was op internationaal bankieren: Revolut.

Revolut is een Britse online bank waar je binnen een dag een zakelijke rekening hebt geopend. Een persoonlijke rekening open je zelfs binnen een kwartier. Een mooie bijkomstigheid is dat Revolut bijna geen extra kosten vraagt voor wisselen naar andere valuta. Zo kun je zo goed als gratis van je Ponden weer Euro’s maken. Nog belangrijker: ze vragen geen transactiekosten.

We gebruiken Revolut op het moment voor het ontvangen van onze stortingen in ponden van Amazon en de Britse Belastingdienst. Verder betalen we onze leveranciers in dollars en we maken euro’s over naar onze Knab rekening. Je krijgt namelijk zowel een IBAN als een lokaal Brits bankrekeningnummer. Dit laatste heb je nodig omdat HMRC alleen BTW teruggaves doet naar Britse bankrekeningen.

Registreer nu een account en krijg er gratis corporate cards bij via deze link!

altijd bereikbaar

Via de mail krijg je binnen 24 uur reactie op al je vragen met betrekking tot onze diensten 

✆ CONTACT OP ELKE MANIER

Laat ons je vrijblijvend terugbellen / mailen / appen / Slacken om samen te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen.

 

NEEM CONTACT MET ONS OP

Welke van onze diensten sluiten aan bij je vraag? (meerdere opties mogelijk)

Welke van onze diensten sluiten aan bij je vraag? (meerdere opties mogelijk)

Welke van onze diensten sluiten aan bij je vraag? (meerdere opties mogelijk)

Blijf op de hoogte

15 + 10 =