Het is eindelijk zover! Je hebt een product klaar staan om te verkopen via Amazon FBA. Nu begint de volgende uitdaging, verkopen en reviews binnenkrijgen voor jouw product. In mei zijn we al ingegaan op Feedbackz, maar we geloven dat Jumpsend net wat functionaliteiten heeft die ervoor zorgen dat je nog meer verkopen en reviews kunt binnenhalen. Want zoals bekend: hoe meer verkopen, hoe hoger je zult ranken, hoe hoger je ranking hoe meer organische verkopen, wat weer zal leiden tot meer reviews, nog meer organische verkopen en een nog betere ranking.

Als dit je lukt, doe je mee met de grote jongens en hoef je er alleen maar voor te zorgen dat je regelmatig de Amazon Seller app refreshed 🙂

Hoe kom je dan aan de eerste verkopen en reviews op Amazon?

Begrijpen hoe het werkt is nog eenvoudig, naar hoe ga je het omzetten van gedachten naar concrete acties? In het kader van verkopen zou je het volgende kunnen doen:

  • We hebben het al eens gehad over Amazon PPC;
  • Je kunt promoties draaien of producten gratis weggeven om te ranken;
  • Promotie via social media

In het kader van reviews is het wat lastiger. Er zijn natuurlijk genoeg autoresponders die mails sturen naar je klanten om een band op te bouwen en te vragen om reviews. Het kost relatief weinig moeite om dit op te zetten, maar het is ook niet altijd even effectief: mensen zijn ‘opt out’ (ontvangen de mails niet), mensen lezen de mail niet of willen niet de moeite doen om een review achter te laten. Reden: waarom zou je tijd en moeite doen om een product een review te geven?

Gelukkig is Jumpsend een autoresponder die het net wat aantrekkelijker maakt om wél een review achter te laten.

Waarom moet je Jumpsend gebruiken??

Samengevat heeft Jumpsend een aantal tools die het je gemakkelijk maken je sales proces te doorlopen.

  • Geautomatiseerde mails: dit is de belangrijkste functionaliteit die Jumpsend heeft. Hiermee e-mails verzonden worden op de tijdstippen die jij hebt uitgekozen. Dit kan onder andere op het moment dat er een product gekocht is, het verzonden wordt uit het Fulfillment Center of nadat het afgeleverd is.

De functionaliteit die ons erg enthousiast heeft gemaakt ten opzichte van Feedbackz is het volgende:

Jumpsend reviewDit simpele idee, het daadwerkelijk zien van de reviewsterren (gewoon een afbeelding dus!) die je ook ziet op Amazon, zorgen er voor dat mensen veel eerder geneigd zijn om te klikken. En als men eenmaal geklikt heeft, dan is het een kleine moeite om een review achter te laten! Van de mensen die op de link klikken op de mails, hebben we toch 15% meer reviews  gekregen! 🙂

 

  • Je verkopen een boost geven: Jumpsend heeft een platform met koopjesjagers, die voor een leuke korting jouw product waarschijnlijk wel willen hebben. Je hebt het al gauw over duizenden koopjesjagers! Dat geeft je salesrank weer een boost!
  • Onder controle houden van retourzendingen: retourzendingen kunnen voor vele problemen zorgen. Als deze niet goed afgehandeld worden, kunnen ze zorgen voor negatieve review of negatieve seller feedback. Je kunt Jumpsend gebruiken om direct op de hoogte gebracht te worden indien er een return is. Zo kun je kijken of je de situatie moet redden!
  • Amazon Compliant: Amazon verandert haar beleid regelmatig, dus je kunt je terecht afvragen of Jumpsend geschikt is. Dat is gelukkig het geval, je bent 100% in lijn met Amazon haar beleid als je Jumpsend gebruikt!

Bekijk de voordelen van Jumpsend zelf ook eens!

jumpsend

 

En laat hieronder weten wat je ervan vindt!