VerpackG registratie in Duitsland: binnen 24 uur geregeld!

Je moet registeren voor VerpackG wanneer je in Duitsland producten op de markt brengt.Het is in Duitsland verplicht om voldoen aan de verpakkingswetgeving. Zonder registratie kun je boetes krijgen of kan je Amazon of Zalando account worden geblokkeerd. 

Waarom Amazonsellers?

Aanvraag binnen 24 uur de deur uit
✅ Eerlijke en transparante prijs
Begeleiding voor, tijdens en na de aanvraag
Gespecialiseerd in het contact met de Duitse overheidsorganisaties
Jarenlange e-commerce ervaring

Wanneer moet ik me registeren voor de duitse verpakkingswetgeving (VerpackG)?

Je moet je registeren voor de VerpackG als je wilt verkopen naar Duitse klanten via bijvoorbeeld amazon.de, zalando.de of otto.de en je producten verpakt zijn in bijvoorbeeld plastic of karton. Je bent dan verplicht om je te registeren en jaarlijks aangifte te doen over de hoeveelheid verpakkingen die je naar Duitsland hebt verstuurd. 

Over welke verpakkingen gaat de VerpackG?

De verpackG is een milieuwet die ervoor zorgt dat bedrijven betalen over de hoeveelheid consumentenverpakkingen die ze versturen naar Duitse klanten. Het gaat om: plastic, blik, papier, aluminium, hout en karton. Zodra je producten hiermee verpakt zijn ben je verplicht om dit jaarlijks aan te geven in Duitsland. Let op: het gaat ook om de dozen die Amazon om je producten doet bij Amazon FBA. 

verpakking karton

Ook schoenendozen en chique verpakkingsdoosjes vallen onder de verpakkingswetgeving

plastic verpakking

Plastic verpakkingen om producten komen het meeste voor.

Wat gebeurt er als ik geen VerpackG registratie heb?

Sinds 1 januari 2019 is het verplicht in Duitsland en kan verkopen zonder registratie voor boetes tot € 200.000,- zorgen. Amazon blokkeert sindskort ook accounts zonder registratie. Dit gebeurt niet bij elk account en er wordt nog niet structureel gehandhaafd door Amazon. Mocht je listing geblokkeerd worden, moet je alsnog registreren voor de VerpackG en verlies je kostbare tijd waarin je geen sales kunt maken. 

Ben ik na mijn registratie klaar om verder te ondernemen?

Bijna wel. Je kunt in ieder geval weer zonder risico op boetes producten naar Duitse klanten verzenden. Wat je nog wel moet doen is jaarlijks aangifte over de hoeveelheid verpakkingen die om je producten zaten. Wij doen deze aangiften voor je doen, maar we hebben wel jaarlijks jouw cijfers nodig. Je moet dus vanaf het moment van registratie bijhouden hoeveel verpakkingen je hebt verkocht in Duitsland. Wij helpen je om dit behapbaar te maken. 

Hoe kan ik registreren voor de VerpackG?

Je kunt je registeren bij het landelijke verpakkingsregister en je aanmelden bij een Duitse afvalbeheerder (ook wel een duaal systeem). Wij kunnen dit direct voor je in gang zetten. Bij de afvalbeheerder doen wij vervolgens jaarlijks de aangifte voor je.

Waarom zou ik de aangiften voor verpakkingen via jullie doen?

Zo goed als alle ondernemers die wij spreken vinden het belangrijk om zich te kunnen focussen op de kern van hun onderneming. Over het algemeen hoort hier het doen van VerpackG aangiften niet bij. Vaak horen wij dat er veel onduidelijkheid is over wat nodig is bij de aanvraag en kost het zelf uitzoeken hiervan veel meer tijd en geld dan dat het oplevert. 

Wij helpen je om de aanvraag zorgeloos in te dienen bij de Duitse autoriteiten.

jochem van heek

Wat zijn de kosten voor het aanvragen een VerpackG registratie en de jaarlijkse aangiften?

Wij rekenen een tarief van €150,- voor het eerste jaar en een tarief van €100,- voor de daaropvolgende jaren. 

Hoe lang duurt het om te registeren voor de VerpackG?

Het duurt ongeveer 1-2 weken voordat je account is geregistreerd. 

Wat is inbegrepen bij het VerpackG pakket? 

✅  We vullen alle formulieren voor je in die nodig zijn voor de aanvraag van een: 

    • Registratie in de Zentrale Zelle  (het publieke register)
    • Registratie bij een afvalbeheerder
    • Jaarlijkse aangifte van de hoeveelheid verpakkingen.

✅  Daarnaast ondersteunen we in de beantwoording bij vragen vanuit de Duitse afvalbeheerders. Zo sta je er niet alleen voor.

Als startende verkoper op Amazon was ik nieuw op het gebied van E-commerce. In eerste instantie leek het belastingtechnische gedeelte een gigantische rompslomp. Toen kwam ik Amazonsellers.nl tegen. Voor mij viel het allemaal op z’n plek door door de expertise van het team die verder reikt dan alleen BTW-kennis en Duitse regelgeving, maar ook over E-commerce in het algemeen. Door de vlotte service en persoonlijk contact is dit zeker een aanrader.

Joe Blokland

Eigenaar, Negosie

Amazonsellers.nl heeft met veel professionaliteit ons geholpen om een Duits BTW-nummer aan te vragen voor onze Amazon business. Het team van Amazonsellers.nl reageert snel en deskundig op vragen vanuit ons bedrijf. Zoek je een bedrijf die je kan helpen met je internationale Amazon ambitites? Dan zit je bij Amazonsellers.nl op het goede adres.

Mike Zwaaitaal

Eigenaar, Ziecro

altijd bereikbaar

Via de mail krijg je binnen 24 uur reactie op al je vragen met betrekking tot onze diensten 

Laat ons je vrijblijvend terugbellen / mailen / appen (06 58782807) / Slacken om samen te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen.

 

NEEM CONTACT MET ONS OP

INTERESSE IN PAKKET

Blijf op de hoogte

6 + 10 =