...

Wil je de overgang naar de BV op Amazon soepel laten verlopen? Laat onze experts je helpen. 

Neem contact op

VOF of eenmanszaak overzetten naar BV op amazon

Ondernemers die beginnen met Amazon starten vaak met een V.O.F. of eenmanszaak. Beide vormen bieden namelijk behoorlijk wat aftrekposten. Na verloop van tijd wordt het steeds aantrekkelijker om over te gaan op een BV. Het biedt bijvoorbeeld de nodige fiscale voordelen (bij voldoende winst) en beperking van aansprakelijkheid. De BV oprichten is niet zo moeilijk, maar het succesvol overzetten op Amazon is een ander verhaal.

van vof of eenmanszaak naar bv op amazon

Wees voorzichting!

Als je al wat langer verkoopt via Amazon weet je dat zelfs de kleinste aanpassingen al kan zorgen voor maandenlange blokkades van je Seller Account. Bijna alle processen voor Seller Verificatie zijn geautomatiseerd. Als je account onder verificatie is, zorgt een stukje software van Amazon ervoor dat je vanuit de wachtrij uiteindelijk bij een back office team terecht komt. Hoeveel tickets je ook aanmaakt: dit proces is geautomatiseerd en kan niet zomaar versneld worden. Het gaat er dus om dat je de overzetting in één keer goed doet!

Wat je zeker niet moet doen bij het overzetten op Amazon naar een BV

We hebben meerdere verhalen meegekregen van ondernemers die hun bedrijfsentiteit probeerden te wijzingen via Amazon. Een greep hieruit:

1. Bedrijfsadres alvast aanpassen als de BV op een ander adres is gevestigd. Het klinkt handig: alvast het adres van de BV toevoegen op Amazon zodat post juist aankomt. Doe dit niet. Amazon zal namelijk bewijs vragen van je huidige bedrijfsentiteit (VOF of eenmanszaak) op dit nieuwe adres. Dat bestaat uiteraard niet als deze op het oude adres is gevestigd.

2. De bankrekening van de VOF of eenmanszaak op Amazon aanhouden. Ook dit levert probelemen op: Amazon heeft gauw door dat de bankrekening niet op de nieuwe BV staat. Dit betekent dat er geen uitbetalingen meer gedaan worden totdat er een eigen rekening van de BV beschikbaar is.

3. Geen nieuwe btw-nummers aanvragen. Verkoop je via FBA en gebruik je dus buitenlandse btw-nummers? Zorg ervoor dat deze op tijd opnieuw worden aangevraagd voor de BV. De BV is echt een ander bedrijf en heeft dus eigen belastinggegevens.

4. Een typefout maken in de account transfer. Dit kan zorgen voor maandenlange verificatie. Zorg ervoor dat je de invoer goed controleert.

 

vof overzetten naar bv amazon
Amazon account transfer vof eenmanszaak naar bv

De snelste en beste manier

Er is eigenlijk maar één manier om snel en veilig je account over te zetten naar de BV: Account Transfer. In Seller Central kun je aangeven dat je het volledige account wilt overzetten naar een ander bedrijf. Ga hiervoor in Seller Central naar Settings > Account info > Transfer Legal Account. Hier vul je alle gegevens in van de BV en upload je alle bewijsstukken in één keer. Van te voren moet je natuurlijk wel zaken als bankrekening en btw-nummers specifiek voor de BV hebben aangevraagd. Zorg voor een goede voorbereiding.

Hulp nodig?

Wil je graag dat een expert kijkt naar je case en je helpt om je bedrijf succesvol over te zetten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!

altijd bereikbaar

Via de mail krijg je binnen 24 uur reactie op al je vragen met betrekking tot onze diensten 

✆ CONTACT OP ELKE MANIER

Laat ons je vrijblijvend terugbellen / mailen / appen / Slacken om samen te bekijken wat we voor jou kunnen betekenen.

  Plan hier je belafspraak in

✆  +31 6 58782807

 

Neem contact met ons op

Wil je op de hoogte worden gehouden over e-commerce ontwikkelingen via onze nieuwsbrief?*