...
Voor startende ondernemers is het steeds moeilijker om te verkopen op Amazon. Moordende concurrentie op verzadigde markten maakt het uitdagend om op te starten. Het is daarom van belang om een niche te zoeken en het werk te verlichten met effectieve software. Zorg ervoor dat het bedrijf een goede basis heeft.
  1. De productzoeker. Het grote voordeel van verkopen op Amazon vergeleken met andere platforms is dat je salesdata uit Amazon kunt ophalen en analyseren. Zo kun je producten weken monitoren om te kijken of een bepaalde niche of product de moeite waard is om zelf in te stappen. Daarnaast kun je hiermee je concurrenten in de gaten houden. Wij gebruiken hier zelf voornamelijk Helium10 voor. JungleScout wordt daarnaast ook veel gebruikt, AmaSuite is nog een interessante optie omdat je hiermee specifiekere analyses kunt draaien en beter zelf aan de knoppen kunt draaien. Het is wel een stuk geavanceerder.Voor Helium10 hebben we twee aardige kortingscodes (coupon codes): AMAZONSELLERS10 (1 jaar 10% korting) of AMAZONSELLERS50 (1 maand 50% korting).
  2. De bankrekening. Waarom een bankrekening in een lijst met applicaties zetten? Simpelweg omdat banken tegenwoordig vooral functioneren als IT-bedrijven die ervoor zorgen dat jouw geld veilig is opgeslagen, je transacties zo snel mogelijk aankomen én zo soepel mogelijk in je boekhouding terecht komen. Meerdere banken hebben al integraties met boekhoudpakketten. Neem bijvoorbeeld Revolut voor bankzaken. Het werkt snel met internationale betalingen en ze hanteren lage wisselkoersen.
  3. De geautomatiseerde boekhouding. Al op het moment dat je 100 producten per maand verkoopt, zul je merken dat voor iedere sale allemaal verschillende kosten worden gemaakt die Amazon apart per land factureert. Nu kun je handmatig al die facturen steeds overnemen in je boekhouding, maar je kunt de inhoud ervan ook automatisch doorsturen naar je boekhouding. Wij gebruiken hier A2X voor. A2X werkt (op dit moment) alleen nog samen met boekhoudpakketten Xero en QuickBooksOm te koppelen met Exact kun je gebruik maken van Semso.
    Kortingscode A2X: MOD10%6M (10% korting voor het eerste halfjaar).
  4. Content. Geen expert met Photoshop of Illustrator? Gebruik dan Canva om eenvoudig product foto’s te bewerken tot aantrekkelijk advertentiemateriaal.
  5. De follow-up naar klanten. Uiteindelijk hangt je succes op Amazon voor een groot deel af van het krijgen van (positieve) reviews. Nu kun je zelf naar elke klant een mailtje sturen met de vraag of ze enthousiast genoeg zijn over je product om een review achter te laten. Dit is de eerste vijf keer leuk, daarna overweeg je personeel aan te nemen of wil je het automatiseren. Dat laatste is waarschijnlijk het gemakkelijkst (en goedkoopst). Er zijn veel verschillende tools voor automatische mails, maar wij zijn het meest tevreden over FeedbackWhiz. Met deze handige tool zet je heel gemakkelijk e-mailcampagnes op en heb je snel overzicht van de status van je campagnes en verzonden berichten. Vergeleken met andere follow-up tools zorgt FeedbackWhiz voor de meest persoonlijke berichten naar je klanten.

Met een gigantische voorsprong beginnen én groeien op Amazon is eindelijk mogelijk met het Amazon Handboek voor Sellers voor startende ondernemers.

Met dit e-book willen we ervoor zorgen dat u alles weet over hoe u moet verkopen op Amazon en waar u rekening mee moet houden.

We helpen u met concrete tips, vuistregels en stap-voor-stap handleidingen door Seller Central.

Alles om ervoor te zorgen dat u succes heeft op Amazon!

het amazon handboek voor sellers