...

Samples bestellen, sla dit niet over!

De reis naar een nieuw product krijgt steeds meer vorm: je hebt je productonderzoek afgerond en hebt een selectie gemaakt uit meerdere leveranciers die jouw product kunnen leveren.

Voor je blindelings een leverancier kiest en duizenden euro’s uitgeeft aan grote lading producten, is het natuurlijk verstandig om eerst enkele samples te bestellen bij verschillende leveranciers

De kennis en afstemming over je product is tot nu toe voornamelijk beperkt gebleven tot de communicatie met de leveranciers en mogelijk het af en toe krijgen van een foto. Wijzigingen of aanpassingen op het product heb je wel zo goed en visueel mogelijk doorgegeven, maar…

…dan is het altijd nog maar de vraag of het daadwerkelijk voldoet aan de door jouw gestelde eisen!

En ook al ziet het er op de foto’s goed uit, het is dan altijd nog maar de vraag of de kwaliteit goed is. Je wilt een product altijd gezien en gevoeld hebben voordat deze naar je klanten gaat.

Meerdere redenen dus om een sample te bestellen!

Als je overgaat tot het bestellen van een sample zul je af moeten spreken hoe je gaat betalen. Het is gebruikelijk om dit te doen via PayPal of via de creditcard. 

samples bestellen

Een bankoverschrijving zou ook kunnen. Het voordeel is dat je een stuk minder transactiekosten hebt (zeker met een bank als Revolut). Het nadeel is dat je als koper minder bescherming hebt. Mocht je opgelicht worden door een leverancier, dan ben je je geld kwijt. Zodra je betaalt via Paypal, heb je deze bescherming vaak wel.

Mocht je uiteindelijk de samples binnenkrijgen, is het natuurlijk een kwestie van goed controleren of alles klopt met wat jij aangegeven hebt! Test uitvoerig en noteer de gebreken. 

Het kan best zijn dat de sample meteen wat problemen heeft:

  • er is iets op de verkeerde plaats genaaid
  • het logo is niet waar je het wilde hebben
  • het logo is te klein
  • het product is groter / kleiner of in een andere kleur dan overeengekomen
  • het ontwerp is niet wat je wilde
  • etc…

 

sample inspecteren

Er zullen samples zijn die gelijk afvallen. Andere samples zullen verbeterd moeten worden. Geef dit duidelijk, met foto’s aan bij de overgebleven leveranciers en bestel desnoods nog een sample om te kijken of het nu wel in orde is.

Nog een sample bestellen kost natuurlijk extra geld. Alleen, je wilt natuurlijk 100% zeker weten dat het product voldoet aan de eisen die je stelt. Je gaat het product namelijk in 1000-tallen verkopen. Dan moet het gewoon goed zijn! 😉

Succes in ieder geval! Mocht je nog aanvullende vragen hebben, stel deze dan gerust in de Amazonsellers Community. Tal van sellers die voor dezelfde uitdaging hebben gestaan!

Met een gigantische voorsprong beginnen én groeien op Amazon is eindelijk mogelijk met het Amazon Handboek voor Sellers voor startende ondernemers.

Met dit e-book willen we ervoor zorgen dat u alles weet over hoe u moet verkopen op Amazon en waar u rekening mee moet houden.

We helpen u met concrete tips, vuistregels en stap-voor-stap handleidingen door Seller Central.

Alles om ervoor te zorgen dat u succes heeft op Amazon!

het amazon handboek voor sellers