...

Weten hoe je Amazon account ervoor staat? Laat ons een Quickscan uitvoeren!

Neem contact op

Hoe te beginnen met verkopen op Amazon met behulp van de Amazonsellers.nl stap-voor-stap handleiding

In dit artikel nemen we je graag mee in de eerste paar stappen om te beginnen met verkopen op Amazon.

Stap 1: Het instellen van je Seller Central Account

Seller Central Login Menu

De eerste stap is het instellen van je Seller Central Account. Ga daarvoor naar onderstaande link:

Seller Central UK

Indien je nog geen account hebt, klik je op de knop ‘Create your Amazon Account’, zodat je kunt beginnen met het instellen van je Amazon Seller Account.

De link die hierboven gegeven is, is tevens de link die je nodig hebt in de toekomst om in te loggen op je Amazon Seller Account om te verkopen op Amazon.

Zodra je op ‘Create your Amazon Account’ gelikt hebt, moet je gewoon de stappen volgen die aangegeven staan. Dit komt voornamelijk neer op het invullen van gegevens over jou en je bedrijf.

Op een gegeven moment heb je de keuze tussen een ‘Basic’ account en ‘Pro’ account. Bij een ‘Basic’ Account betaal je een fee per item aan Amazon als je iets verkoopt (£0.75), maar heb je geen vaste maandelijkse kosten. Bij een ‘Pro’ Account betaal je maandelijks £25, en betaal je niets extra’s per item. Een ‘Pro’ account is interessant zodra je meer dan 35 sales hebt per maand.

Indien je echt serieus aan de slag wilt gaan met verkopen op Amazon, raden wij je aan om je in te schrijven als Professional Seller. Deze optie kost standaard geld, maar heeft ook meer features tot haar beschikking om succesvol te kunnen verkopen. Het is eigenlijk bedoeld voor de mensen die veel producten willen verkopen en veel geld willen verdienen op Amazon.

Het Basic account is enkel bedoeld voor mensen die af en toe iets verkopen, een beetje vergelijkbaar met het verkopen van een oud boek op Marktplaats.

Het verkopen op Amazon als een Professional Seller geeft je de mogelijkheid om Fulfillment by Amazon te gebruiken, Amazon Ads en daarmee honderden miljoenen klanten van Amazon.

Opmerking

Wij raden je aan om te beginnen op de Europese markt waar je de taal het beste van beheerst. Dit geeft je in eerste instantie de mogelijkheid om zelf te ontdekken hoe alles werkt en om het platform zo goed mogelijk te leren kennen. Om die reden zijn wij begonnen in de UK.

Stap 2: Voeg een product toe aan je Amazon Seller Central Acount

Zodra je je account opgezet hebt, wil je zo snel mogelijk beginnen met het toevoegen van je product. Klik hiervoor op de “Inventory” tab links bovenin. Ga vervolgens naar “Add a product”, waar je de mogelijkheid hebt om een product toe te voegen om te verkopen op Amazon.

Indien je een Private Label Product hebt, zal je product nog niet bestaan op Amazon. Klik daarom op ‘Create a new listing’ link om jouw product toe te voegen. Doorloop vervolgens de stappen om de juiste categorie toe te wijzen aan jouw product.

Let hierbij op de categorieën waar je concurrentie het beste draait qua verkopen met vergelijkbare producten, dit is zeer waarschijnlijk ook de categorie waarin jij hoog wilt ranken!

Zodra je je categorie geselecteerd hebt, heb je de mogelijkheid om je product listing in te richten om te beginnen met verkopen op Amazon.

Opmerking

Er zijn categorieën waar Amazon restricties op heeft zitten en waar je niet zomaar producten aan toe kunt voegen. Vaak is hier speciale toestemming voor nodig. Check hier of dit onder andere of dit geldt voor de categorie waarin jij van plan bent te gaan verkopen.

Stap 3: Het opzetten van je product listing

Je kunt nu eindelijk beginnen met het invullen van de informatie die nodig is om je product te gaan verkopen op Amazon. Je vult hier ook de informatie in die je jouw klanten gaan zien als ze klikken op jouw product.

Product listing Amazon

 

Begin met het invullen van de noodzakelijk benodigde informatie (de verplichte velden). Over het product ID / barcode hebben we in eerder al over geschreven :-). Deze informatie is later altijd nog aan te passen, vul alles voor nu zo goed mogelijk in.

Om inspiratie op te doen, raden wij je aan te kijken naar je concurrentie hoe zij hun listing hebben neergezet en hoe ze hun product verkopen. Kijk naar de titel, foto’s, bullet points, productbeschrijving, etc… Indien ze succesvol verkopen op Amazon, doen ze toch iets goed! Leer ervan, maar zorg ervoor dat je altijd uniek bent.

Houd verder rekening met het volgende:

  • Titel: zoek een titel die pakkend is en direct opvalt, voordelen van je product bevat, maar bovenal je primary keyword heeft. Als deze toegevoegd is, zal deze eerder terugkomen in de zoekresultaten van Amazon.
  • Prijs: bij het instellen van de prijs voor het product, dien je een prijs te kiezen die aansluit bij concurrende prijzen en ervoor zorgt dat je nog steeds winst maakt op je product. In het begin zou je ervoor kunnen kiezen een lagere prijs te hanteren om te ranken en om wat reviews te krijgen. De prijs kun je later altijd weer aanpassen. Meer hierover hebben we geschreven in het artikel over de prijsstrategie :-).
  • Productfoto’s: Productfoto’s zijn wellicht het BELANGRIJKSTE aspect om verkopen te genereren. Je moet ervoor zorgen dat ze van hoge kwaliteit zijn, en dat ze de aandacht trekken zodra mensen ze zien. Mensen moeten het idee hebben: ‘Gaaf, dat product wil ik hebben!’. Meer hierover hebben we geschreven in het artikel over productfoto’s op Amazon.
  • Keywords: keywords zijn ook erg belangrijk om goed te ranken. Je wilt ze op zo’n manier optimaliseren dat ze terecht komen bij mensen die daadwerkelijk opzoek zijn naar het product wat jij aanbiedt. Keywords kun je ook verzamelen, onder andere door Amazon Pay Per Click.

Wat je natuurlijk ook zeker wilt regelen, is dat je de opt in aanvinkt voor Fulfillment by Amazon. Anders dien je er nog steeds zelf voor te zorgen dat je producten aankomen bij de klanten die jouw product gekocht hebben via Amazon.

Er is natuurlijk nog veel meer te leren als het aankomt op het optimaliseren van je product listing om te gaan verkopen op Amazon. Hopelijk is dit in ieder geval een goede start om de basis een beetje onder de knie te krijgen. Succes!

Behoefte aan meer praktische tips en handleiding om te werken in Amazon Seller Central? Lees ons handboek of vraag een Quickscan aan!

 

Met een gigantische voorsprong beginnen én groeien op Amazon is eindelijk mogelijk met het Amazon Handboek voor Sellers voor startende ondernemers.

Met dit e-book willen we ervoor zorgen dat u alles weet over hoe u moet verkopen op Amazon en waar u rekening mee moet houden.

We helpen u met concrete tips, vuistregels en stap-voor-stap handleidingen door Seller Central.

Alles om ervoor te zorgen dat u succes heeft op Amazon!

het amazon handboek voor sellers