Succesvol verkopen op Amazon met Amazon
sellers

Verkopen op Amazon klinkt veel (aankomende) ondernemers als muziek in de oren. Amazon neemt ondernemers veel werk uit handen en laat Amazon sellers profiteren van de bekendheid, het bereik en de betrouwbaarheid van het merk Amazon. Helaas betekent dit niet dat je als verkoper op Amazon slapend rijk kunt worden. Zowel bij het opzetten als het onderhouden van een account komt veel werk kijken. Misschien wel meer dan je denkt. Om je te helpen succesvol te worden op Amazon, hebben wij Amazonsellers opgezet.

Uitgelicht

Extended Producer Responsibility per 1 januari 2022

Aangescherpte verpakkingswetgevingen. Vanaf 1 januari 2022 worden online marketplaces verplicht om te handhaven op de verpakkingswetgeving.
Deze verpakkingswetgeving is ook wel bekend onder de term ‘Extended Producer Responsibility’. Dit geldt in eerste instantie voor Frankrijk, gevolgd door Duitsland.

Wil je weten hoe je hieraan kunt voldoen en wil je dat wij zorgen dat jij compliant bent? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Met een gigantische voorsprong beginnen én groeien op Amazon is eindelijk mogelijk met het Amazon Handboek voor Sellers voor startende ondernemers.

Met dit e-book willen we ervoor zorgen dat u alles weet over hoe u moet verkopen op Amazon en waar u rekening mee moet houden.

We helpen u met concrete tips, vuistregels en stap-voor-stap handleidingen door Seller Central.

Alles om ervoor te zorgen dat u succes heeft op Amazon.

het amazon handboek voor sellers
follow-up e-mails

Ontdek onze Amazon diensten

Wij geven iedere ondernemer advies op maat, of je nu helemaal aan het begin staat van je e-commerce avontuur of met je bestaande onderneming wilt uitbreiden naar Amazon. 

Als specialisten op het gebied van belastingen vertellen we je graag aan welke regels je administratie en aangiftes moeten voldoen. Als je wilt kunnen we je boekhouding controleren of zelfs geheel van je overnemen. Daarnaast kunnen we voor diverse landen btw-nummers aanvragen. Dit kan nodig zijn als je in het betreffende land een bepaalde omzet behaalt of je pakketten vanuit dit land worden verzonden.

Amazonsellers is jouw betrouwbare Amazon partner 

Amazonsellers is een onafhankelijk platform dat informeert, adviseert en ontzorgt. Dit doen we onder meer door kennis te bundelen en te delen via blogartikelen en een community. In deze community, een Slack Workspace, is er ook ruimte om zelf informatie te delen, te sparren met andere ondernemers en successen te vieren. Daarnaast leveren wij verschillende diensten die het jou makkelijker maken een succesvolle Amazon e-business te runnen.

amazonsellers jochem en joran

Hoe werkt verkopen op Amazon?

Verkopen op Amazon betekent verkopen op één van de bekendste en meest vertrouwde e-commerce platforms ter wereld. Dit kan op twee manieren. De eerste manier lijkt het meest op verkopen via andere platforms. Je producten worden vertoond via de website van Amazon. Wanneer er een product verkocht wordt, ben je zelf verantwoordelijk voor het verzenden en de verdere afhandeling van de bestelling. Deze methode wordt ook wel Fulfillment by Merchant (FBM) genoemd. Bij de tweede manier neemt Amazon de afhandeling van je bestellingen voor zijn rekening. Je producten worden opgeslagen in een Amazon Fulfillment Center en worden vanuit daar door Amazon verstuurd. Ook zaken als de klantenservice en retouren regelt Amazon. Deze verkoopwijze wordt Fulfillment by Amazon (FBA) genoemd.

Wat moet je regelen om te verkopen via Amazon?

Of je nu kiest voor FBM of FBA, voor het handelen op Amazon moet je altijd een aantal zaken regelen. Zo moet je allereerst een Amazon seller account aanmaken. Daarna kun je je producten onder de aandacht te brengen door middel van marketing en aantrekkelijke product listings. Wanneer je eenmaal gestart bent met verkopen, zul je verder veel tijd kwijt zijn aan je administratie en belastingaangiften. Wij ondersteunen je hierbij graag, bijvoorbeeld door je administratie en aangiftes te controleren, of zelfs geheel van je over te nemen.

winst groei amazon

Ondersteuning voor FBA verkopers

Voor FBA verkopers is de belastingaangifte extra ingewikkeld. Hoewel Amazon sinds 2020 in Nederland actief is, heeft het bedrijf hier nog geen Fulfillment Centers (distributiecentra). Je producten worden opgeslagen en verzonden vanuit een ander land, wat betekent dat je in dat land btw moet betalen. In veel gevallen ligt het dichtstbijzijnde distributiecentrum in Duitsland, en moet je een Duits btw-nummer aanvragen. Afhankelijk van waar je zaken doet, vragen wij ook een Spaans, Frans of Brits btw-nummer voor je aan. Let ook op dat je alleen gebruik kunt maken van FBA en Amazon Ads als je een Professional Seller account hebt.

Private label producten verkopen op Amazon

Veel mensen dromen ervan hun eigen private label producten te verkopen op Amazon. Het verkopen van zelf geproduceerde producten biedt grote kansen en levert veel marge op, maar kost wel veel extra werk. Zo zul je je onder meer moeten bezighouden met marktonderzoek, het vinden van een betrouwbare leverancier en freight forwarder, en het verkrijgen van de juiste EAN barcodes voor je producten. Op onze FBA roadmap zie je welke stappen je nog meer moet doorlopen voordat je je eigen private label producten op Amazon kunt verkopen. Maar laat je hierdoor vooral niet tegenhouden. Dit is namelijk hét moment om te starten met verkopen op Amazon. En natuurlijk zijn wij er om je te helpen van je online business een succes te maken!

Amazon Seller Road Map